Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У недофінансованому державою «Довженко-центрі» пройшли обшуки у справі про розтрату коштів. ФОТО

У Довженко-центрі напередодні поліція та СБУ провела обшуки. Вони співпали із заявою, яку Національний центр Олександра Довженка оприлюднив цього ж дня про катастрофічну ситуацію через відсутність фінансування. Його гендиректор Іван Козленко повідомив, що звільняється, оскільки не хоче брати участі в його ліквідації.

Пізніше він уточнив у Facebook, що обшук не пов’язаний із заявою Центру.

«Розслідують кримінальну справу за Актом ревізії ДАСУ», — зазначив Козленко.

Далі, коментуючи обшуки в ефірі «Радіо НВ», Козленко розповів, що його звинувачують у тому, що він нараховував собі премії, які не передбачені контрактом, натомість зазначені у колективному договорі.

Екс-голова Довженко-центру Пилип Іллєнко допустив у Facebook, що обшук та заява Довженко-центру в один день не є збігом, а «демонстрацією сили».

У прокуратурі Києва в коментарі «Українській правді» заявили, що обшуки проводила поліція за рішенням суду у справі про розтрату, яку розслідує столична поліція.

Йде розслідування кримінальної справи за ч. 2 ст. 191 КК — «Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем».

Згідно із заявою прокуратури, провадження почали за результатами ревізії Державної аудиторської служби України фінансово-господарської діяльності Центру Довженка за період з 01.01.2015 по 31.01.2019.

У прокуратурі стверджують, що під час ревізії з’ясувалось, що було недоотримано понад 6 млн грн за оренду державного майна.

Причиною цього називають неналежне виконання обов’язків службовими особами Міністерства культури України та Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву, а також неефективне управління державним майном балансоутримувачем — Центром Довженка.

У прокуратурі стверджують, що Голосіївський райсуд дозволив обшуки після того, як слідчі не отримали відповіді на неодноразові запити про надання інформації та копій документів. На даний час запитувані документи отримані та вилучені.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

X