Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Депутати намагаються знайти способи, як тиснути на незалежні громадські об'єднання, - Захаров

Кілька народних депутатів України зареєстрували законопроєкти щодо прозорості діяльності громадських об’єднань з іноземною підтримкою і таким чином хочуть контролювати хочуть організації, які хоча б на половину фінансуються з-за кордону.

Приміром нардеп Олександр Дубінський, пропонує щороку перевіряти на детекторі брехні керівників громадських об’єднань. Натомість нардеп Федір Христенко пропонує таких людей протягом 10-ти років не допускати до державних посад і звільнити й тих хто вже працює в органах влади.

Правозахисники кажуть, депутати намагаються знайти способи, як тиснути на незалежні громадські об'єднання. А іноземні держави впливають на інші країни зовсім не через громадські організації. Про це розповів у коментарі «Магнолія-ТВ» керівник адвокатського центру Української Гельсінської спілки з прав людини Борис Захаров.

 «Україна постійно під впливом, якогось іноземного втручання, або російського, або на нас тисне Захід зі своїми інтересами, і ,як останнім часом ми почали помічати, ці інтереси не завжди з принципами верховенства права, прав людини і т.д. Бувають і зворотні ситуації, але набагато більший вплив цих іноземних держав безпосередньо на державні органи, а не через громадські організації», - зауважив Захаров.

Правозахисники запевняють у демократичному суспільстві громадські організації повинні бути незалежними від держави, і немає нічого страшного, що ці організації отримують фінансування з-за кордону. Це убезпечує їх від впливу українських грошей.

«Наприклад, правозахисні організації, вони не можуть отримувати кошти від держави, тому що вони, з одного боку, співпрацюють з державою у захисті прав людини, у виконанні державою своїх позитивних зобов’язань. З іншого боку, постійно є опонентами держави, тому що держава порушує права людини.

І тому від держави правозахисні організації не беруть кошти, вони беруть від іноземних держав демократичних, посольств іноземних країн, міжнародних організацій і приватних іноземних фондів. Не від олігархів, наприклад", - підкреслив правозахисник.

Більше подробиць дивіться у програмах «Магнолії-ТВ» та вечірніх випусках новин «ЧП-ІНФО» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

“Від обміну до обміну”, “Третю весну росту без тата”, “Не мовчи – полон вбиває”… З такими гаслами сотні людей вийшли у Києві на мирну ак...

X