Skip to main content

ПОДІЇ

З місця події: під судом у справі Стерненка відбулись сутички, є затримані. ВІДЕО

Поки у Шевченківському суді Києва обирають запобіжний захід Сергію Стерненку, якого підозрюють у вбивстві і носінні холодної зброї, під його стінами відбулись сутички між активістами та поліцією.

Про це знімальна група «Магнолії-ТВ» дізналася на місці події. За словами активістів, правоохоронці почали затримувати людей та бити деяких активістів.

Є і затримані, за різними даними, йдеться про 3 чи 5-ро активістів. Наразі їх запакували у автозаки. А деякі нардепи, які прибули до суду, намагаються зясувати подробиці затримання.

Обурені люди тим часом скандують «Відпустіть», «Один за всіх, і всі за одного», «Разом і до кінця».

Активісти також повідомляють про затримання активіста Миколи Виговського. Причини затримання наразі не відомі, за словами представника поліції діалогу правоохоронці здійснюють правову кваліфікацію події.

Представники демонстрантів заявили, що бачили, як поліцейські били ногами затриманого. Також за словами учасників акції на підтримку Стерненка, Микола Виговський був ведучим заходу.

До Виговського, який перебуває в автозаку, допустили медиків, також до нього пропустили депутата Верховної Ради Ярослава Юрчишина.

Тим часом під час судового засідання встигли заслухати прокурора прокурора Радіонова, який відмовлявся підписувати Стерненку підозру. Він аргументував це тим, що вона була бездоказовою, необ‘єктивною та складеною упереджено. Також прокурор підтвердив, що звертався до Ради прокурорів із заявою про тиск у справі з боку генпрокурора Венедіктової.

Нагадаємо, на життя Стерненка посягали тричі протягом 2018 року. Під час третього нападу, 25 травня 2018 року, Стерненко зумів відбитися від нападників. Під час бійки він поранив одного з нападників ножем, і внаслідок отриманих травм той помер. Активіст наголошує, що це була самооборона.

11 червня Стерненку вручили підозру у вбивстві і носінні холодної зброї. 12 червня розпочалось обирання запобіжного заходу у Шевченківському суді, яке продовжили вже у понеділок, 15 червня.

Більше подробиць дивіться у вечірніх випусках новин «ЧП-ІНФО» о 19:00.  

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

До Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що на вул. Новій м. Долинська кіт сидить на дереві і не може самостійно спуститися. ...

X