Skip to main content

ПОДІЇ

В МЗС України повідомили, коли повернуться додому українці, яких не пустили і затримали у Греції. ФОТО

17 українців, серед яких і двоє дітей, котрих не пропустили у Грецію і затримали в аеропорту Афін, повернуть на Батьківщину 7 липня. Про це повідомляє Посольство України у Греції.

Ймовірно, наші співвітчизники повернуться зворотніми рейсами «Афіни – Київ», але щодо точного часу рейсу очікується підтвердження. Умови повернення наразі невідомі; пасажири, за їхніми словами, поки не купували квитки.

Цю інформацію також підтвердив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає «УНІАН».

Наразі 17 українців вже третю добу перебувають в ізоляторі на території поліцейського відділку аеропорту Афін.

Тим часом консули України співпрацюють з відповідними державними структурами Греції для того, щоб покращити умови перебування затриманим, у першу чергу для бабусі з двома онуками, а за можливості, надати їм дозвіл на проживання в готелі.

Крім того дипломати докладають зусиль, аби запобігти депортації та кількарічній забороні в’їзду до ЄС для затриманих.

Окрім українців, серед затриманих були також громадяни Грузії, Албанії, Колумбії, США, але деяких вже забрали з ізолятора.

Нагадаємо, 4 липня українці прибули до аеропорту Афін двома рейсами лоукостерів з Києва. Під час паспортного контролю 17 громадянам України відмовили у в'їзді та затримали. Серед них – 15 дорослих і двоє дітей 8 та 9 років.

В МЗС України повідомили, що українців затримали у зв'язку з карантинними обмеженнями на в'їзд до Європейського Союзу громадян з третіх країн. Разом з тим порадили називати інцидент не затриманням, а відмовою у пропуску до Греції.

Людей відправили ночувати у поліцейський відділок, де розмістили у камерах, українці скаржилися, що не мали елементарних умов для комфорту.

Завдяки проведеній роботі з поліцією зараз українцям вже дозволено додатково купувати напої та їжу на території поліцейської дільниці.

У неділю наших співвітчизників вже навідав консул. Він передав воду та гігієнічні засоби. Також продукти харчування передала одна із компаній-перевізників.

В МЗС нагадують, що в‘їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X