Skip to main content

ПОДІЇ

Задіяли авіацію ДСНС: у Львові важкохворим пацієнтам провели аж 3 операції із трансплантації . ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

У Львівській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги вперше провели операцію з трансплантації серця. Це третя така операція в Україні за останні 15 років.

Здорові донорські органи пересадили пацієнту з важкою хворобою серця та двом людям, у яких були відсутні обидві нирки.

Про це повідомив головний лікар Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук на своїй сторінці у Facebook.

Донором став 58-річний львів’янин, який отримав несумісні з життям травми - це було падіння з висоти. Після марних спроб врятувати пацієнта лікарі констатували у чоловіка смерть мозку, що є прямим показом до трансплантації, а його рідні дали згоду на забір органів, аби ті подарували можливість жити іншим людям.

Серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого 5 років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадження, чоловік не мав.

Здорове донорське серце лікарі йому трансплантували спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим.

Нирки отримали також чоловіки - один з Києва, другий із Тернопільщини. Операції тривали близько 8-ми годин.

«Особлива подяка - рідним загиблого чоловіка. Ваше непросте рішення стало порятунком для одразу трьох людей і, повірте, кожен із них перед операцією дякував вам і дякуватиме усе життя», - написав лікар.

Після операції пацієнта, якому у Львові пересадили донорське серце, забрав «Єврокоптер» ДСНС. Він здійснив посадку на даху столичного Інституту серця - клініки, що має власний сертифікований вертолітний майданчик.

Разом із реанімаційною бригадою зустрічав пацієнта директор Інституту серця, лікар-кардіохірург - Борис Тодуров. Він подякував пілотам Служби порятунку за роботу і вкотре наголосив, що використання санавіації зберігає дорогоцінний час для пацієнтів, транспортування яких наземним способом не рекомендоване через загрозу життю.

«Так що в Україні зараз робиться ніскілечки не гірше, ніж в Німеччині, потрібно лише тільки постаратися і все організувати, і не почувати себе другосортним», - заявив Тодуров.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X