Skip to main content

ПОДІЇ

На Луганщині масштабна лісова пожежа перекинулася на село, є загиблі і поранені. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Для перегляду відео натисніть на зображення

Масштабна пожежа охопила кілька лісництв на Луганщині. Напередодні загорілося в районі озера Ведмежого поблизу  села Осколонівка Новоайдарського району, повідомляє ДСНС в області.

Спочатку горіла верхня частина лісу на площі у 20 га. Далі вигоріло ще 20 га. трави та лісу.

Сьогодні вогонь розгорівся з новою силою і охопив вже близько 85 га Борівського та Охтирського лісництв. Спочатку  пожежу вдалося локалізувати на цій площі.

Але через поривчастий вітер та велику спеку виникло ще кілька осередків верхових лісових пожеж, які підібралися впритул до домівок у селищах Вовче та Смолянинове. Тож довелося розпочати евакуацію мешканців цих населених пунктів.

До гасіння пожежі вже залучені понад 400 вогнеборців та сотні одиниць спецтехніки, однак довелося попросити допомоги у сусідніх областей.  Сотні рятувальників із Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей вже приєдналися до своїх колег.

Та попри всі зусилля вогонь все ж таки  перекинувся на село Вовче та Смолянинове. На жаль, є жертви. За даними МВС,  попередньо 6 людей загинуло, 9-ть  - госпіталізовані до лікарні. Вогнем вже знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу «Вовче озеро» та  45 житлових будинків Смолянинового.

Згодом в Офісі омбудсмена України повідомили, до Новоайдарської лікарні відправили 21 місцевого жителя: 15 дітей та 6 дорослих. Один дорослий перебуває у важкому стані з опіками.

Також вогнеборці ліквідовують пожежу поблизу с. Капітанове на території Капітанівського лісництва. Площа загорання становить близько 40 га. 

Відео пожежі оприлюднив на своїй сторінці у Facebook нардеп Сергій Шахов. На кадрах видно, як небо затягнуло щільними хмарами диму. Народний обранець повідомив, що зв'язався із надзвичайниками.

"Зараз найважливіше вберегти життя людей, їхні домівки, та зелені насадження нашої держави", - написав Шахов.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X