Skip to main content

ПОДІЇ

Кількість жертв руйнівної пожежі на Луганщині зросла: на місце стихії терміново прибув президент. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Кількість жертв масштабної пожежі, яка вже  3-ій день не вщухає на Луганщині, може бути більшою і сягнути 7-ми осіб. Про це повідомив представник уповноваженого з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

За його словами, у лікарні помер 58-річний чоловік, якого вчора привезли у важкому стані. Він перебував в реанімації з сильними термічними опіками.

Раніше в МВС повідомляли про 6-ох жертв. В цей час в ДСНС підтвердили смерть 4-ох людей, тіла яких знайшли на згарищі.

Зросла і кількість постраждалих. За даними Офісу омбудсмана, до місцевій лікарні Новоайдарського району госпіталізували ще жінку та дитину. Також сьогодні вже виписали з цієї лікарні двох жінок та двох дітей. Наразі в лікарні перебуває 25 осіб з яких 16 діти.

В Северодонецьку у місцевій лікарні знаходяться 7 осіб, 5-ро з яких вчора потрапили в ДТП у зоні пожежі.

На Луганщину в с. Смолянинове прибув президент Володимир Зезеленський, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Нацполіції Ігор Клименко та секретар РНБО Олексій Данілов.

Глава держави висловив співчуття рідним, які на пожежі втратили своїх близьких.

«На зараз є інформація, що це 5-ро людей, але поки що це неповна інформація. Думаю, до кінця дня ми будемо мати 100-відсоткову інформацію. Буду вірити і надіятися, що більше жертв не буде», - зазначив президент.

За його словами, місце влада займається переселенням евакуйованих. Постраждалі отримають фінансову допомогу.

«Ми вирішили надати 300 тисяч гривень кожній родині, яка втратила дім, щоб купити нове житло… Ми виділимо кожній людині окремо ще по 20 тисяч для підтримки", - повідомив Зеленський.

Очільник МВС зазначив, що до ліквідації пожеж залучено понад 1200 фахівців та авіація.Пожежу ліквідовують вогнеборці, в тому числі з інших областей, задіяна Нацгвардія, військові та поліція.  

На території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу сіл Смолянинове, Капітанове, Воронове.

З житлових будинків села Смолянинове та дачного кооперативу "Вовче озеро" евакуювали 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

Пожежа знищила чи пошкодила у селі Смолянинове: 60 житлових будинків,  також згоріли вщент 80 дач кооперативу "Вовче озеро".

Як повідомляла « Магнолія-ТВ», у Луганській області, пожежа виникла ще 6 липня у лісі поблизу селища Осколонівка на території 2-ох лісництв. Та внаслідок сильного вітру пожежа розповсюдилася та перекинулася на селище Смолянинове.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X