Skip to main content

ПОДІЇ

Вже 4-ий день горить: на Луганщині триває приборкання пожеж у трьох лісництвах. ВІДЕО

На Луганщині вже 4-ий день поспіль продовжується гасіння масштабних пожеж.

Нагадаємо, загорілося ще 6 липня поблизу с. Осколонівка у Новоайдарському районі. Але через сильний поривчастий вітер пожежа поширилась на хвойні ліси поблизу сіл Капітанове та Воронове, а також на територію села Смолянинове.

Наразі палають окремі осередки на території Борівського, Капітанівського та Охтирського лісництв, які намагаються загасити рятувальники. Зокрема горить 6 га полігону твердих побутових відходів комунального підприємства “Сєвєродонецьккомунсервіс”.

До гасіння пожеж задіяна понад 1200 фахівців, серед них вогнеборці, військові, нацгвардійці, поліцейські, а також авіація та спецтехніка.

Вогонь вже встиг знищити близько 5 тисяч га територій. Сьогодні гасіння пожежі ускладнюється поривчастим вітром 7-9 м/с.

Після пожежі у селі с. Смолянинове і Вовче було відселено 60 людей. Багато з них залишилися без даху над  головою, адже вогнем було знищено 23 та пошкоджено 36 житлових будинків в с. Смолянинове та знищено 80 дачних будинків кооперативу “Вовче озеро”.

Внаслідок пожежі підтверджено загибель 5 людей та 34 особи (з них 15 дітей) було госпіталізовано. За медичною допомогою до лікарні звертався 71 луганчанин.

Водночас Павло Лисянський, представник омбудсмана на Донбасі, каже, що йому відомо про 6 смертей, а волонтер Євген Васильєв з "Восток SOS" пише про 7-ох загиблих.

За словами Павла Лисянського, розбіжності щодо жертв можуть бути пов'язані з тим, що встановлення кожної смерті має пройти певну процедуру і кожен випадок треба внести у Єдиний реєстр досудових розслідувань.

На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X