Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Харкові напали на журналістів 3-ох телеканалів, які знімали сюжет про трагічне вбивство і самогубство. ВІДЕО

У Харкові зйомки для 3-ох телеканалів закінчилися конфліктом, бійкою, пошкодженням авта і навіть крадіжкою техніки. Подробиці історії повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

За його словами, інцидент трапився напередодні у провулку Тбіліському

Знімальні групи каналу "АТН", медіагрупи "Об’єктив", 112 каналу висвітлювали трагічний випадок самогубства місцевої мешканки, яка задушила власного сина. Журналісти прибули до місця події, де на них напав родич загиблої.

Редакторка новин "АТН" Наталія Діденко стверджує, що спершу чоловік накинувся на оператора медіагрупи "Об’єктив" Євгена Шинкаренко, ударив його в обличчя і пошкодив камеру.

Потім почав погрожувати журналістці "АТН" Христині Асиці та оператору Владиславові Самойлову, кидати каміння. Оператор побіг до машини, але чоловік почав наздоганяти, трощити автівку. Журналісти були змушені викликати поліцію.

ле у правоохоронців позиція відразу була така, що це ми ледь не провокували напад, бо, мовляв, хочемо на трагедії заробляти. Вони не затримали нападника і навіть не забрали штатив від камери, який оператор загубив, тікаючи", - розповідає пані Наталія.

За її словами, журналісти не втручалися у приватну власність, нікого не провокували і не випитували.

"Наша редакційна політика – максимально дотримуватися етичних норм при висвітленні трагедій; ніколи не заходити у двір, не ідемо з мікрофоном до людей, у яких горе. Але тут чоловік неадекватно відреагував просто на те, що на вулиці з’явилися журналісти", - запевнила журналістка.

Утім, канал "АТН" вирішив добиватися реакції від правоохоронців, достукався до керівництва місцевої поліції, після чого було відкрито провадження.

Тим часом у поліції повідомили, що зясовують усі обставини конфлікту.  Розпочато кримінальне провадження за фактом крадіжки техніки та перешкоджання журналістській діяльності. Триває слідство.

У НСЖУ закликають правоохоронців належно розслідувати справу перешкоджання журналістській діяльності щодо усіх присутніх на місці події працівників ЗМІ.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X