Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Захоплення бізнес-центру у Києві: «терористу» обрали запобіжний захід, захист його оскаржуватиме

Так званому «київському терористу», громадянину Узбекистану Сухрабу Карімову, який захопив 3 серпня бізнес-центр у центрі столиці і погрожував вибухом, суд обрав запобіжний захід.

Печерський районний суд Києва заарештував підозрюваного на два місяці без права внесення застави, повідомляє прокуратура.

У відомстві також повідомили, що Карімову буде призначено психіатричну експертизу.

До слова, судове засідання розтягнулося на 2 дні. 4 серпня, громадянину Узбекистану не обрали запобіжний захід начебто через мовні проблеми підозрюваного: він нібито не розуміє української мови і просив перекласти текст підозри російською.

Втім 5 серпня суд ухвалив своє рішення. Захист Сухраба Карімова має намір оскаржити його арешт. Про це повідомив його адвокат Ігор Ляшенко на брифінгу, передає "Лівий берег".

"Нами буде підготовлено апеляційну скаргу на сьогоднішню ухвалу про обрання запобіжного заходу", - сказав він.

Також адвокат додав, що Карімов просить проводити відкриті судові засідання, а не закриті. Його підзахисний вважає, що жодні повідомлення в ЗМІ йому не зашкодять.

Також адвокат вважає, що кваліфікація правопорушення Карімова не вірна.

"Думаємо, що дії мають бути кваліфіковані не як терористичний акт, а більш м'якою статтею - ст. 259 Кримінального кодексу. Це завідомо неправдиве повідомлення про замінування. За це більш м'яка відповідальність", - сказав він.

Адвокат додав, що Карімов не хотів нікому нашкодити й нікому не погрожував.

Нагадаємо, у понеділок 3 серпня о 12:00 до відділення АТ «Універсал Банк» зайшов невідомий чоловік і повідомив, що у нього в рюкзаку знаходиться бомба, і попросив викликати поліцію.

Для його затримання було введено спеціальну операцію «Бумеранг» під керівництвом СБУ. В результаті спецоперації зловмисник був нейтралізований. Згодом повідомили, що вибухівки в чоловіка не було.

За фактом терористичного акту у Києві було відкрито кримінальне провадження, а зловмиснику повідомлено про підозру.

Також відомо, що «київський терорист» із 10-и років перебував на обліку у психлікарні.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X