Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Справа Стерненка: суд послабив запобіжний захід активісту. ФОТО

Шевченківський районний суд міста Києва  запобіжний захід для одеського активіста Сергія Стерненка з цілодобового арешту на нічний домашній арешт. Про це він сам повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Нічний домашній арешт триватиме до 21 вересня 2020 року. За словами Стерненка, з 21:00 до 06:00 він повинен перебувати вдома.

Також про це повідомив адвокат Сергія Масі Найєм. Він зазначив, що суддя Антонюк М. С. задовольнила клопотання прокурора частково.

"Кожен раз до останнього вірю, що справедливість існує. І кожен раз це робить нас сильніше. Вітаю Сергія і всіх, хто слідкував", - написав адвокат у своєму Facebook.

Раніше Стерненко повідомив, що під час засідання суддя розглянула заяву про відвід, яку нібито подали його адвоката. Натомість Масі Найєм та сам Стерненко запевнили, що не заявляли відвід, аби не затягувати час.

За словами підозрюваного, прокуратура вимагала продовжити запобіжний захід ще на 2 місяці. Також Стерненко додав, що сторона обвинувачення подала відповідне клопотання 4 серпня.

“І от вже призначили до розгляду. Для порівняння, за ці 2 тижні судді тричі залишали без розгляду наші клопотання про скасування арешту, вигадуючи непроцесуальні причини, а по факту здаючи нам в очі аналізи”, - написав Стерненко.

На його думку, прокуратура діє під тиском очільника МВС Арсена Авакова, Генеральної прокурорки Ірини Венедіктової та заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова.

Нагадаємо, у 2018 році на Стерненка здійснили 3  напади. Під час третього нападу Стерненко зміг відбитися від нападників Захищаючись, він смертельно поранив одного з нападників ножем. Відтак самого Стерненка підозрюють в умисному вбивстві, а організатора нападів так і не знайшли.

15 червня суд призначив екслідеру одеського осередку "Правого сектора" Сергію Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 14 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 82 вибу...

Триває сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

X