Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Суд виніс вирок капітану танкера Delfi, який затонув біля берегів Одеси

Капітан затонулого в Одесі танкера Delfi  заслухав напередодні вирок суду у своїй справі.

Приморський районний суд призначив покарання у вигляді 1-го року обмеження волі, але звільнив від відбування покарання, призначивши випробувальний термін на 1 рік. Про це повідомили в пресслужбі суду.

Капітан повністю визнав свою провину і активно сприяв розкриттю злочину.

За версією обвинувачення, капітан судна порушив правила безпеки руху та експлуатації транспорту, що й призвело до аварії танкера 22 листопада 2019 року.

Також чоловіка обвинуватили в порушенні вимог міжнародного свідоцтва про мінімальний склад екіпажу. Коли судно стояло без вантажу на якорі, на ньому нібито перебували 3 моряки замість 5-ох.

“Він, маючи на борту технічно несправного судна всього двох членів екіпажу, які кілька місяців знаходились без повноцінного харчування і відпочинку, до того ж не мали відповідних документів про кваліфікацію та підготовку з безпеки, від запропонованої допомоги настійливо відмовився, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу”, - запевнили в суді.

Також капітан проігнорував попередження про погіршення погодних умов і не вжив необхідних заходів, щоб не допустити дрейфу.

Повідомляється, що оператори порту «Південний» протягом тижня перед катастрофою попереджали капітана про наступаючу негоду і рекомендували подати сигнал «SOS!», Щоб почати рятувальні роботи.

Суд врахував каяття капітана та сприяння слідству й призначив йому покарання у вигляді обмеження волі строком на 1 рік умовно.

Рішення не остаточне, обвинувачений може оскаржити його під час апеляції.

Нагадаємо, танкер обіцяли прибрати до початку курортного сезону, однак він як і раніше на місці. Судновласник зробив дві безуспішні спроби підняти судно, після чого операція по «прибирання пляжу» перейшла під контроль АМПУ. Там оголосили конкурс на підйом судна і розшукують підрядника для цих робіт.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X