Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

«Не ганьбіться»: рекламу рівненської піцерії, відзняту у стилі порно, звинуватили у сексизмі і расизмі. ФОТО

Рекламний ролик однієї із піцерій Рівного викликав справжній фурор у соцмережах. Відео відзняте в стилі відомого порнофільму. На творців відразу ж обрушився шквал критики.

Відео опублікували 28 серпня, в Instagram-акаунті піцерії і із підписом: «Готові до хвилі хейту».

Ролик буквально за добу встиг набрати майже 70 тисяч переглядів. Початок ролика нагадує знаменитий мем з порнофільму, де світловолоса дівчина сидить на дивані, а за нею стоять 5-ро чорношкірих чоловіків.

Героїня ролика каже, що ще ніколи такого не пробувала і трохи хвилюється, адже "вас так багато, я навіть не знаю, що вибрати". Після цього хлопці відразу ж відкривають перед нею п'ять коробок з піцою і дівчина, стоячи на колінах, куштує піцу.

«Чи може з чорним тістом?», – звертається один з чоловіків. «Ого, який великий», – відповідає акторка.

У соцмережах думки розділилися– одні вважають, що ролик яскравий і оригінальний, проте більшість звинувачували авторів у об’єктивації жінок (поводженні з людиною виключно як з об’єктом статевого потягу), сексизмі та расизмі, надсилали скарги.

Директор піцерії Олександр Муленко згодом опублікував фото зйомок в Instagram-акаунті і порадив людям "виходити за межі загальноприйнятих рамок".

Інцидент не залишили без уваги українські правозахисники. Так Олександра Голуб, юристка, експертка з правового регулювання гендерних відносин та голова Громадської організації «Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних» порадила закладу видалити рекламу та повідомила, що буде подано скарги.

«Не ганьбіться, видаляйте і вибачайтеся перед своїми клієнтами. Гарантую, уже завтра Держпродспожив служба й Уповноважена з прав людини отримають скаргу на ваше творіння. І повірте, буде вам штраф. За що? Не тому що ваша реклама стрьомна, а тому що вона прямо порушує вимоги статі 8 закону України “Про рекламу”. Зробили ви, а соромно нам», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Організація «Індустріальний гендерний комітет з реклами» повідомила, що за 5 годин нею було отримано майже 3 десятки скарг на це відео. За висновками комітету, реклама є дискримінаційною.

Зазначимо, до завдань комітету входить реагування на подібні інциденти, винесення експертної оцінки та звернення до рекламодавця або уповноважених органів для зняття реклами з показу в разі, якщо вона порушує законодавство.

Більше подробиць дивіться у сюжеті новин "ЧП-ІНФО" о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X