Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Масштабна фінансова піраміда на $250 мільйонів: організатору афери і співучасникам повідомили про підозри

Організатору масштабної фінансової піраміди в Україні та його співучасникам, які ошукали 600 тис. вкладників на $250 мільйонів повідомлено про підозру.

Зловмисникам інкримінують шахрайство з фінансовими ресурсами, а також відмивання грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, до організації фінансової піраміди причетні понад 20 осіб та задіяні більше 100 підконтрольних юридичних осіб.

Учасники злочинної схеми збирали гроші у громадян, у тому числі з використанням банківських рахунків благодійної організації, з метою нібито інвестування в нефінансову установу для отримання надвідсотків. В подальшому вони заволодівали цими коштами у шахрайський спосіб.

В офісі Генпрокурора не уточнюється про яку фінансову піраміду йдеться, але за даними ЗМІ, це вже нашуміла афера B2B Jewelry.

Діяльність проекту тривалий час супроводжувалася потужною рекламною кампанією для залучення якомога більшої кількості громадян із найменш соціально захищених прошарків суспільства, без досвіду інвестування та з низьким рівнем фінансової грамотності.

За час функціонування фінансової піраміди організатори намагалися відмити кошти. Для цього придбали один з островів Дніпровського каскаду з об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тис доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно, орієнтовною вартістю понад 250 млн доларів США.

За результатами проведених 48 обшуків в Київській, Вінницькій областях та в м. Одеса, вилучено комп’ютерну та мобільну техніку, подарункові сертифікати, документи щодо діяльності проекту, а також інші предмети та речі, які мають доказове значення.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X