Skip to main content

ПОДІЇ

Харківщину охопили пожежі: вогонь з лісів перекинувся на населені пункти. ВІДЕО

На Харківщині склалась надзвичайно складна обстановка з пожежами в природних екосистемах. Одне за одним в області спалахують займання, які вже спалили лише протягом минулої доби понад півтисячі гектарів територій.

На жаль, вогонь дістався вже населених пунктів.

Так, у Дворічанському районі через сильний поривчастий вітер лісова пожежа перекинулася відразу на 2 населені пункти: село Гороб’ївка і  Гряниківка. Внаслідок пожежі знищено 22 житлових будинки, відселено  десятки людей, є і постраждалі, які отруїлися продуктами горіння і потрапили у лікарню.

Очільник Харківської ОДА Олексій Кучер заявив, що один із населених пунктів вигорів повністю. Його він не називає, але можна припустити, що мовиться про Гороб'ївку.

Для евакуації людей, окрім транспорту, ще підготували соціальні пакети (постільна білизна, їжа, подушки, ковдри). Також допомагають волонтери. Усіх, хто постраждав, влада забезпечує житлом. До прикладу, евакуйованих із Горобівки планують розмістити на базі поліклініки та ліцею у Дворічній.

На щастя, пожежу у селах приборкали, чого не скажеш про ліс, ще продовжує горіти близько 100 га.  До гасіння залучено майже 400 фахівців, зокрема підрозділи МВС, десятки одиниць техніки, зокрема авіація.

Горить також Новомосковське лісництво поблизу Чугуєва. Пожежу вдалося локалізувати на площі близько 30 га. Жертв та постраждалих немає. На ранок 3-го вересня відкритого вогню не спостерігається, проводиться догашування окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини.

До слова, на Харківщині вже тиждень не вщухають пожежі в природних екосистемах. Чи не єдиною причиною виникнення вчорашніх пожеж на відкритих територіях є людський фактор, легковажне ставлення людей до пожежної безпеки призводить до катастрофічних наслідків.

Рятувальники закликають населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X