Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Донеччині та Кіровоградщині СБУ викрила мільйонні оборудки під час ремонту автошляхів

Служба безпеки України на Донеччині та Кіровоградщині викрила та попередила багатомільйонні оборудки під час ремонту автомобільних доріг.

За даними слідства, у 2017 році Донецький облавтодор уклав із місцевою будівельною фірмою 7 контрактів на проведення ремонту міжміських та міжобласних шляхів на більше ніж 16 мільйонів гривень. Більшу частину цих коштів підрядник привласнив через внесення до проектно-кошторисної і технічної документації неправдивих даних про якість використаних матеріалів.

Ініційована СБУ перевірка засвідчила, що внаслідок оборудки державі було завдано збитки на майже 10 мільйонів гривень. Крім того через порушення технології ремонту дорожнє покриття зазнало передчасного руйнування та потребує повторної реконструкції.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях підрядної організації та за місцями проживання її керівників. Оперативники вилучили документи та чорнову бухгалтерію, які будуть долучені до доказової бази справи.

Наразі колишньому та діючому директорам будівельної фірми оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх учасників оборудки. Перевіряється можлива причетність до схеми посадових осіб облавтодору.

Викриття протиправної діяльності відбувалась спільно з ГУ Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.

У Кіровоградській області оперативники спецслужби встановили, що у 2020 році обласне профільне держпідприємство уклало підрядний договір з місцевою приватною структурою. Комерсанти мали відремонтувати автомобільну дорогу загального користування у Голованівському районі протяжністю понад 4 кілометри.

Співробітники СБ України , що під час виконання робіт підрядник відхилився від умов проектно-кошторисної документації та використав асфальтобетонне покриття, яке не відповідає державним вимогам.

За висновками будівельно-технічної експертизи, внаслідок зловживань комерсанти могли завдати збитки обласному бюджету на понад 15 мільйонів гривень.

За результатами ініційованих СБУ перевірок, держпідприємство не підписало відповідні акти виконаних робіт та введення автодороги в експлуатацію та не здійснив повну оплату. Підрядник зобов’язався здійснити повторний ремонт дороги у повному обсязі за рахунок власних сил та засобів виконавця. 

За матеріалами прес-центру СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X