Skip to main content

ПОДІЇ

Масштабні пожежі на Луганщині: поліція встановила 4 ймовірні джерела займання

На Луганщині продовжують приборкувати наслідки пожеж і нові осередки займання, а поліція розслідує їх причини.

Нагадаємо, загорілося у прифронтовій зоні ще 30 вересня у декількох місцях.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти.

Так як раніше вогонь перекинувся на села, то із зон лиха евакуйовували людей. Силами ДСНС - 150 осіб, поліції - ще понад півтисячі.

Поліцейські оглянули  після пожеж 265 будинків, допитали свідків,  призначені  судово-медичні експертизи. 465 людей визнали потерпілими. Відомо про пошкодження понад 1, 5 тисячі будинків і  господарчих споруд.

В ході слідства встановлено 4 ймовірних джерела займання. У с. Смоляніново, Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі , яке сталось 1 жовтня.

Друге  у с. Половинкине та с. Запорізьке Старобільського району. Ймовірною причиною  виникнення пожежі, а саме загоряння сухої трави та лісового насадження, стало замикання проводів високовольтної електромережі внаслідок сильних поривів вітру.

Ще одне у м. Щастя, Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі. Займання сталося також 30 вересня.

А у смт Білокуракине на вул. Розкішній внаслідок необережного поводження з вогнем 60-річної місцевої мешканки, яка розпалила багаття на своєму огороді, щоб випалити бур’ян та суху траву, вогнище перекинулося на суху вербу, що знаходилася неподалік огороду.

Загалом в поліції розпочато щодо пожеж 10 кримінальних проваджень.

Як повідомили в ДСНС, періодинч спалахують нові джерела займання, наразі з 10-ти основних осередків пожеж 8 осередків ліквідовано, 2 - локалізовано.

Ще приборкують вогонь біля с. Артема Станично-Луганського району та поблизу сіл Смолянинове та Боровеньки Новоайдарського району. Наразі основні зусилля ДСНС направлені на захист населених пунктів.

Після масштабних пожеж вогонь по собі залишив згарище у понад 20 тисяч гектарів. На місці пожеж працює велика команда із 1300 фахівців – це пожежники, військові, поліцейські, працівники лісгоспів. Задіяно сотні одиниць техніки з різних областей, зокрема авіацію та пожежний потяг.

В зоні лиха знайдено тіла 11- загиблих, відомо про 19 постраждалих, 18 з яких перебувають у лікарні.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X