Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Знімали фільм про утиски свободи слова: журналістка заявила про напад правоохоронців. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Журналістка та режисерка Таїсія Кутузова заявила про напад на її знімальну групу під час зйомок матеріалів до конкурсного фільму «Закрий рота!» про утиски свободи слова.

Інцидент трапився у селі Гатне в Київській області. У нападі медійниця звинувачує ... правоохоронців.

«Вчора на мене напали поліцейські. За те, що я знімала їх на відео. Заламали руки, пошкодили накамерний мікрофон. В момент нападу на це дивилися інші правоохоронці, але ніхто з них мені не допоміг. Напали на мене в Гатному під час засідання виборчої комісії, яку я абсолютно законно знімала для свого документального фільму «Закрий рота!» Shut the fuck up», - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Журналістка оприлюднила відео. На кадрах видно, як чоловік у формі правоохоронця вимагає від дівчини перестати знімати і  посвідчення, а вона натомість – його документ.

При цьому інша учасниця знімальної групи зафільмувала шматок конфлікту на телефон, який поліцейський вихопив з її рук. А коли Кутузова підняла камеру, аби зафіксувати напад на колегу, інший поліцейський спробував у в неї вирвати камеру.

Як зазначає Кутузова, правоохоронці не показували свої службові посвідчення на вимогу журналістів. Однак пізніше інший чоловік у формі підійшов, щоб «вибачитись за дії колег».

Журналістка вже написала заяву про напад правоохоронців до поліції та ДБР. Як повідомили «Громадському» в поліції, за цим фактом почали службове розслідування, а всіх правоохоронців, які були на місці події, мають покарати.

До слова, фільм «Закрий рота!» - проєкт Таїсії Кутузової про активіста Сергія Чагарова, який з 16 років бореться з корупцією в рідному селі. Він відстоює своє право на свободу слова та розкриває махінації місцевих чиновників.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X