Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

На всенародному опитуванні від Зеленського працювали діти: в поліції розпочали розслідування

Національна поліція розпочала розслідування щодо роботи неповнолітніх волонтерів на всенародному опитуванні, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Про це під час брифінгу повідомив очільник Нацполіції Ігор Клименко.

Зокрема правоохоронці будуть перевіряти, чи давали батьки всіх неповнолітніх волонтерів свою згоду на роботу під час президентського опитування.

«Чи всі батьки неповнолітніх опитувачів надавали згоду, нам треба час, щоб встановити. Тому що частина цих осіб, які, можливо, є неповнолітніми, були без документів, ми зараз це встановлюємо», - повідомив Клименко.

На батьків наймолодшої 11-річної дівчинки, яка працювала на опитуванні поліція склала адінпротокол, адже займатися волонтерською діяльністю за згоди батьків можна лише з 14-ти років.

«На Хмельниччині займалася волонтерською діяльністю дівчинка 11-ти років. Вона проводила опитування. Ми на маму вже склали протокол щодо порушення батьками обовязків щодо виховання дітей», - зазначив Клименко.

У різних областях України діти працювали волонтерами або й навіть отримували бланк для відповідей на запитання.

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова пояснила що, оскільки опитування є добровільним, участь у ньому дітей регламентується законом «Про волонтерську діяльність».

За її словами, особи віком від 14-ти до 18-ти років можуть здійснювати волонтерську діяльність, але за згодою батьків (усиновлювачів), прийомних батьків, батьків-вихователів або піклувальника.

«Участь неповнолітніх дітей у волонтерстві правомірна, якщо згода на неї дана батьками або іншими законними представниками дитини, а сама волонтерська допомога є добровільною та безоплатною», - наголосила Денісова.

Нагадаємо, що на всенародному опитуванні президента українців просили відповісти на 5 запитань: про довічне ув’язнення для корупціонерів, вільну економічну зону на Донбасі, легалізацію медичного канабісу, скорочення кількості народних депутатів до трьохсот та гарантії безпеки для України за Будапештським меморандумом.

В Офісі президента пояснили, що жодних юридичних наслідків опитування не матиме.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

“Від обміну до обміну”, “Третю весну росту без тата”, “Не мовчи – полон вбиває”… З такими гаслами сотні людей вийшли у Києві на мирну ак...

Бородянка – один з найбільш постраждалих населених пунктів на Київщині. Місцеві жителі розповідають, що на початку повномасштабного втор...

Пані Віторія стоїть на руїнах маминої хати у селі Мощун під Києвом і ледь не з сльозами на очах пригадує перші дні повномасштабної війни...

Жителі села Кухарі на Київщині, які майже з перших днів повномасштабної війни опинились в епіцентрі бойових дій, розповіли про пережиті ...

Посад-Покровське - один з найбільш постраждалих під час війни населених пунктів у Херсонській області. Колись красиве і квітуче село рос...

X