Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

В Україні пройшла акція на підтримку польських жінок через заборону абортів. ФОТО

Понад 30 активістів сьогодні у Києві вийшли на акцію солідарності з польськими жінками, які вже кілька днів протестують через визнання в Польщі незаконними майже всіх абортів. Про це повідомляє ZMINA.

Акція мала відбутися під стінами посольства Польщі. Однак перед її початком там вишикувалися представники праворадикального угруповання “Традиція і порядок” та руху “Всі разом”, які виступили на підтримку заборони абортів під гаслами “Ні – дітовбивству”, “Підтримуємо Дуду” тощо.

Тож активісти та активістки, які вийшли на підтримку польських жінок, провели захід через дорогу від установи в щільному оточенні правоохоронців. 

Організатори акції наголосили, що заборона абортів є черговою спробою позбавити жінок прав та свобод.

Активісти переконані, що експлуатація сексуальності, позбавлення репродуктивних прав та прав на власне тіло є насильством, що виражається через владу, продуковану патріархальним суспільством та гнітючою державою.

Відзначилися при цьому і представники руху Femen. Активістка влаштувала голу акцію протесту біля посольства Польщі в Україні.

В знак протесту проти цього рішення активістка оголилася біля посольства. На її тілі були написані гасла: "My body is my choise" ( "Моє тіло - мій вибір"), "Siostry do broni" ( "Сестри, до зброї").

Активістку затримали правоохоронці і заштовхали у поліцейське авто.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X