Skip to main content

ПОДІЇ

Зеленський скликає термінове засідання РНБО через рішення Конституційного Суду

Президент Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони через рішення Конституційного Суду.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Секретар РНБО Олексій Данилов вважає, що окремі дії КСУ загрожують національній безпеці.

Офіс президента констатує, що останнім часом з'явилися ознаки того, що окремі суб'єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні, які передбачають нульову толерантність до корупції і будь-якої форми непрозорості в державному управлінні.

"Це неприпустимо. Президент запропонує членам РНБО обговорити ситуацію, яка склалася в національній безпеці країни і прийняти відповідні рішення", - сказано в повідомленні.

Необхідні законопроєкти, які в подальшому допоможуть запобігти виникненню подібних кризових ситуацій, будуть напрацьовані і подані президентом до Верховної Ради, як невідкладні.

"Нищівні удари, які завдаються досягненням країни у сфері боротьби та ефективної протидії корупції в Україні, не можуть залишатися без уваги. Необхідна негайна і сувора оцінка рішень окремих суб'єктів, дії яких стають все більше суспільно небезпечними", - заявив президент.

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що КСУ ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

Так, КСУ визнав неконституційними відкритий доступ до реєстру електронних декларацій і повноваження НАЗК з перевірки декларацій. Після чого цей орган був змушений закрити відкритий доступ до документів.

Також КС визнав неконституційною відповідальність за декларування недостовірної інформації. Через це НАБУ має намір закрити понад 100 справ.

В НАЗК тим часом  заявили, що своїм рішенням КС заблокував призначення керівних кадрів органів влади, у тому числі переможців місцевих виборів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X