Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Житомирщина: надрезонансна справа вбивства 7 учасників АТО вже у суді

До суду направлено обвинувачення 58-річного жителя Попільнянського району у вбивстві 7 киян та замаху на вбивство їх товариша.

Події розгортались 22 травня на березі водойми неподалік села Новоселиці. Відтоді підозрюваний перебував під вартою, а у кримінальному провадженні було проведено понад сотні експертних досліджень.

У ході досудового розслідування, яке проводилось слідчими Слідчого управління ГУНП Житомирщини під процесуальним керівництвом прокуратури області, були зібрані докази, на підставі яких сформовано обвинувачення відносно 58-річного чоловіка, орендатора ставка, де й відбувались події.

Нагадаємо,  уночі 22 травня у результаті конфлікту між орендарем ставка та його гостями семеро з них отримали вогнепальні поранення з мисливської рушниці. Одному вдалося втекти з місця події та повідомити про неї до поліції. 

За результатами проведених судово-медичних експертиз причинами смерті усіх семи загиблих є тяжкі тілесні ушкодження, отримані унаслідок поранень з мисливської рушниці. 

Потерпілі - добровольці, учасники антитерористичної операції, жителі м. Києва віком від 29 до 50 років, троє з них були діючими нацгвардійцями.

Досудове розслідування тривало упродовж 5 місяців і у його ході було проведено понад сотні судових експертиз. За їх результатами, у тому числі, встановлено, що у крові обвинуваченого алкоголю не виявлено, а також його здатність усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними у момент учинення кримінальних діянь.

Наразі 58-річний чоловік обвинувачується у вчиненні кримінального діяння, передбаченого ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч.2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч.1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років або довічного ув’язнення.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 25 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 109 ви...

Українські військові продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, завдають йому ефективног...

Впродовж дня ворог намагається шукати шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів...

Від початку доби ворог продовжує нарощувати темпи наступальних дій.  Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 110....

Вісімсот п’ятдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 1...

X