Skip to main content

Авторська колонка

Про вимоги ”євробляхерів”: ті, хто пишаються несплатою податків – негідники і покидьки!

Сергій Поярков громадський діяч, учасник Автомайдану

All articles

              Якщо говорити про ситуацію з «євробляхерами», то я засуджую, коли людина не хоче платити податки, будь-які. От чому кілька мільйонів людей чесно сплатили мито, а хтось хоче його не сплачувати!? У мене питання, чому люди не можуть собі дозволити на Манхеттені машину (це їм дорого) при зарплатні 20 тисяч доларів на місяць, а в Україні хтось хоче собі дозволити стару бляшанку з Європи? Чому люди не хочуть розуміти, що за стару машину в Європі доводиться сплачувати екологічне мито більше, ніж коштує ця машина?!

             Київ і так стоять у заторах. Якщо ми будемо завозити металобрухт з Європи і на ньому їздити, то швидка не доїде до хворого і за три години. Взагалі той, хто пишається несплатою податків – негідник і покидьок. Ці люди у мене викликають відразу.

             Але з іншого боку, чиновники і держава, які дозволили цю ситуацію і спровокували ці дії  - викликають ще більшу відразу. Люди слабкі, і якщо їм дати можливість напівлегально обманювати державу, вони кинуться це робити. І хай як сильно я засуджую «євробляхерів», ще більше я засуджую чиновників і тих, хто на цьому заробляє. Адже насамперед винна система хабарів, яка дозволила завести сюди ці автвки. Хай як я не люблю і не підтримую «євробляхерів», я розумію, що винні посадовці, які на цю ситуацію закрили очі.

           Взагалі, нерозмитнені машини з’явилися як допомога нашим хлопцям у зоні АТО. Але цинічні ділки перетворили це на бізнес, на якому заробили шалені гроші. Володимир Зеленський у своїй передвиборчій компанії обіцяв вирішити цю проблему. І треба змусити його відповідати за свої слова. На жаль, вони збрехали, і не можуть вирішити питання «євробляхерів», а тому мають відповідати.

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X