Skip to main content

ПОДІЇ

Уряд перезавантажить гарячу лінію з протидії насильству через коронакризу

В уряді вирішили перезавантажити роботу "гарячої лінії" з протидії насильству "15-47". На цьому під час міжвідомчої наради наголосила Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

«Проблема домашнього насильства загострилась під час коронакризи, про що свідчить зростаюча кількість звернень від постраждалих до Національної поліції. «Гаряча лінія» 15-47 має якнайшвидше стати високоефективним кол-центром, куди людина може зателефонувати і бути впевненою, що гарантовано отримає фахову консультацію чи рекомендацію щодо подальших дій або можливої допомоги», – зазначила Ольга Стефанішина.

На сьогодні сервіс урядової гарячої лінії з протидії насильству доступний цілодобово за номером 15-47. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

Роботу «гарячої лінії» забезпечують 15 фахівців, серед яких кваліфіковані юристи та психологи. Разом з тим, команда потребує оптимізації, оскільки кількість звернень щодо домашнього насильства внаслідок пандемії коронавірусу почала перевищувати фізичні можливості групи вчасно реагувати.

Віце-прем'єр-міністр також наголосила, що необхідно забезпечити й дієву координацію між відповідальними органами влади для практичного вирішення проблем домашнього насильства.

Вирішальну роль у подоланні й запобіганні домашнього насильства має відіграти взаємодія Міністерства соціальної політики, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції та Центру правової допомоги.

Нагадаємо, Національна гаряча лінія «15-47» запрацювала в експериментальному режимі з 11 лютого. За 9 місяців на гарячу лінію надійшло 8859 звернень щодо домашнього насильства. Зокрема, понад 5014 - від жінок, 785 - від чоловіків, а також 2441 звернення стосувались насильства над дітьми або ж проти матері на очах дитини.

На «гарячій» лінії надається інформаційна, психологічна та юридична консультації жінкам, чоловікам, дітям, які постраждали від домашнього насильства, за ознакою статі, чи якщо особам лише погрожують насильством.

Урядовий кол-центр з протидії насильству має повноцінно запрацювати вже з початку 2021 року.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X