Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Виставили із пневмонією із лікарні: поліція Чернігівщини розслідує смерть старенької пацієнтки. ФОТО

У Бобровиці Чернігівської області 74-річну жінку із пневмонією разом з речами виставили за двері лікарні. Жінка чекала на допомогу, однак згодом померла.

Сумну історію розповів на свої сторінці у Facebook журналіст Богдан Амінов.

«Катерину Іванівну з пневмонією, з тремтячими руками і скаргами «не можу дихати» виставили за поріг інфекційної лікарні. А речі викинули через вікно», – написав журналіст.

За його словами, інцидент трапився ще минулого тижня і він поїхав до Бобровиці. Як виявилося, жінку попросили покинути лікарню, щоб вона лікувалася вдома.

«Катерина Іванівна вийшла за поріг, сіла на лавочку на подвір'ї інфекціонки і не змогла далі йти. Водії таксі один за одним відмовлялися приїжджати до ковідної лікарні. Боялися заразитися. Жінку все ж доставили додому, їй стало гірше. Знову швидка, знову інфекційна. Але вже пізно», – розповів Амінов.

Жінка померла. У неї не було близьких родичів в Бобровиці. Дочка перебуває за кордоном. За пенсіонеркою доглядали дві місцеві мешканки.

«Вона стукала в двері, вікна лікарні і просила допомогти. Але ніхто не вийшов. ...Головлікар сказав, що йому з Чернігова надійшов дзвінок з вимогою звільнити «ковідне» місце для більш «важких» пацієнтів. Потім, правда, виявилося, що були пацієнти і без пневмонії», – написав журналіст.

Головний лікар заявив, що медперсонал доповів йому про легку форму хвороби у жінки. Тому він і розпорядився відправити її додому.

У лікарні пообіцяли провести службове розслідування.

У поліції розпочали кримінальне провадження, передає УНН.

Правоохоронці зазначили, що них звернулися із заявою щодо смерті пацієнтки із пневмонією, яку виписали із "Бобровицької центральної районної лікарні".

Справу розслідують як «неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років. Наразі триває досудове розслідування.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

X