Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Буковині поліцейські взяли під охорону церкву, яку не поділили віряни. ВІДЕО

Напружена ситуація склалась у селі Михальча, що у Чернівецькій області. Тут віряни не поділили місцеву церкву.

Про інцидент розповіла депутатка Чернівецької обласної ради Оксана Гергелюк на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, Свято-Успенський храм у селі зачинений вже рік. Начебто її закрили представники російької церкви. А  релігійна громада села поголосувала за перехід до ПЦУ. 12 грудня віряни ПЦУ, маючи на руках всі документи, зібралась на подвір'ї церкви для проведення молебню.

Втім, як стверджує отець храму Віталій, службу зірвали представники релігійної громади УПЦ (Московського патріархату), які перекрили вхід до церкви, передає «Суспільне».

Водночас представники Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП на своїй сторінці у Facebook заявили, що люди в масках вибивали двері Свято-Успенського храму у Михальчі і скликали своїх парафіян, щоб боронити храм.

"Але не прокатило, буковинські віряни УПЦ відстояли свою церкву", - йдеться у повідомленні

Між вірянами стався конфлікт, який перейшов у сутички. В поліції дали свій коментар щодо інциденту. Кажуть, що розбороняли та розмежовували учасників інциденту. Внаслідок сутички пошкоджено декілька вікон церкви.

 «Група прихильників однієї із релігійних громад з метою розпалювання релігійної ворожнечі здійснили дії, направлені на захоплення храму, що були поєднанні із застосуванням насильства і пошкодження майна. Під час локалізації конфлікту були розсосереджені конфліктуючі сторони, в ході чого були пошкоджені церковні ворота. Під час огляду місця події поліцією були вилучені дерев’яні палиці, балончики із газом сльозогінної дії, електрообладнання, яке використовувалося для демонтажу вхідних дверей церкви,  а також піротехнічні вироби», - розповів начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Святослав Кішлар.

Камені від вірян ПЦУ полетіли «в город» поліції. Парафіяни поскаржилися, що поліція застосувала гумові кийки на території храму.

«На захист російської сторони стали українські правоохоронці. Спецпризначенці розбили церковну браму і зробили коридор для прихожан російської церкви і почали бити і відтягувати законних власників від релігійної споруди. Варто зазначити, що земля території храму належить ПЦУ. Також ПЦУ укладено охоронний договір щодо збереження культової споруди пам’ятки архітектури місцевого значення», - зазначила Гергелюк.

За вказаними зверненнями поліцейські проводять ретельну перевірку. Тим часом розпочато 3 кримінальні провадження. Будівлю храму взяли поліцейські під охорону .

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпочалася сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої до...

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війн...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 24 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 85 вибу...

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

X