Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Вбивство Кирила Тлявова: продовження арешту під загрозою через коронавірус у підозрюваного

Засідання у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова перенесли через коронавірус в обвинуваченого експоліцейського Івана Приходька.

Про це повідомляє поліція Київської області.

Чергове судове засідання мало відбутися вчора, 14 грудня, але було перенесено на середу, 16 грудня.

Судовий процес щодо вбивства дитини триває в Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді. У підсудного 16 грудня цього року завершується обраний запобіжний захід – тримання під вартою. Тож сторона обвинувачення подала відповідні клопотання на продовження запобіжного заходу.

Однак 10 грудня стало відомо, що підозрюваний захворів на коронавірус.  Принаймні про це свідчить його ПЛР-тест. Його госпіталізували до Переяславської центральної районної лікарні. З огляду на стабільно нормальні показники температури тіла, було прийнято рішення доставити підозрюваного на судове засідання 14 грудня.

Поліцейські, одягнувши медичні захисні костюми та маски, доставили підсудного до приміщення суду. Фігурант також прибув, його згодом одягнули у необхідні засоби захисту для повного виключення можливого розповсюдження інфекції.

Але суд прийняв рішення про перенесення судового засідання з обрання запобіжного заходу на 16 грудня. Крім того, заборонив судовій охороні впускати підозрюваного до приміщення суду. Від участі в засіданні в онлайн-форматі сторона захисту відмовилася. 

Натомість бабуся вбитого 5-річного хлопчика Олександра Тлявова сказала, що впевнена, що аналіз обвинуваченого підроблений. Прокурор теж вважає, що обвинувачений симулює і подав клопотання на проведення ще одного тесту, щоб перевірити дійсність діагнозу. Суддя клопотання відхилив, повідомляє «Суспільне».

Поліцейські супроводили фігуранта до лікарні та взяли палату під цілодобову охорону. Завтра, 16 грудня, поліцейські обіцяють повторно доставити підозрюваного до суду з врахуванням усіх необхідних вимог захисту.

Нагадаємо, трагедія трапилася  31 травня 2019 року. Четверо осіб, серед яких двоє поліцейських, відпочивали та випивали на приватному подвір’ї у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Чоловікам заманулося постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у хлопчика, що був у сусідньому дворі.

3 червня 5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні. Наступного дня суд взяв під варту підозрюваних у вбивстві дитини — поліцейських Володимира Петровця та Івана Приходька.

Спочатку їх підозрювали за статтями «хуліганство» і «завдання тяжких тілесних ушкоджень» (коли хлопчик ще був живий), однак згодом прокуратура перекваліфікувала підозру на статтю «умисне вбивство».

Врешті 5 листопада 2019 року у справі оголосили підозри 4-ом особам: поліцейським Івану Приходьку, Володимиру Петровцю, цивільному Дмитру Кривошею та неповнолітньому сину Петровця.

Але 3-ох фігурантів спершу взяли під варту, проте згодом двоє з них - Петровець і Кривошея - вийшли під заставу.

Наразі під вартою залишається лише один підозрюваний - Іван Приходько. Саме він, вважають слідчі, здійснив постріл, який призвів до загибелі Кирила.

В поліції також застерегли, що якщо не відбудеться судове засідання, на якому буде прийняте рішення про наступний запобіжний захід, обвинувачений Приходько фактично буде вільний у своїх діях. Тож для того, аби не допустити такого розвитку подій, поліцейські докладають усіх зусиль, аби фігурант прибув на судове засідання.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 18:20 окупанти вдарили двома КАБами по м. Харків, удари...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На жаль, кількість жертв вчорашньої російської ракетної атаки по ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій облас...

X