Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Чоловік, який перевернув ханукію у Києві, заявив у відеозверненні, що переховується. ВІДЕО

Андрій Рачок, якого підозрюють у розпалювання міжнаціональної ворожнечі через осквернення єврейської ханукії у Києві і оголосили у розшук через те, що він не прийшов на допит, оприлюднив відеозвернення.

У своєму відео чоловік розповів, що він живий, його ніхто не викрадав, але він переховується від правоохоронців.

У ролику чоловік каже, за ним полювали співробітники СБУ, а ще була "швидка", яка переслідувала його і "хотіла одягнути гамівну сорочку".

"Змушений переховуватися. Додому потрапити не можу, тому що біля будинку постійно хтось перебуває. Без телефона, без грошей, намагаюся не показуватися", - говорить він.

Судячи з усього, відеозвернення було записано ввечері 21 грудня.

Водночас Андрій заявив, що ті люди, яких називали представниками єврейської общини й звинувачують у погрозах його матері — не мають до цього відношення.

Нагадаємо, 10 грудня на столичній Контрактовій площі чоловік повалив підсвічник, який є одним із символів святкування Хануки.

Водночас вандал звинуватив євреїв в узурпації влади в Україні та геноциді українського народу. Відео інциденту сам чоловік опублікував на своїй сторінці у Facebook.

На вандалізм єврейська громада поскаржилася у поліцію. 36-річному киянину повідомили про підозру.

Справу наразі розслідують як розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Антисеміту загрожує покарання щонайменше у вигляді штрафу і до 3-ох років позбавлення волі.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

X