Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Бранець Кремля Шумков повернувся в Україну. ВІДЕО

Політв'язень Кремля Олександр Шумков увечері 24 грудня перетнув український кордон.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму Telegram.

"Шумков – на волі! Понад три роки він перебував у незаконному ув’язненні у виправній колонії в місті Торжок Тверської області. Майже весь термін ув’язнення його утримували у штрафному ізоляторі та загоні суворих умов тримання", - написала вона.

З колонії його було звільнено ще 23 грудня та переміщено до так званого "центру тимчасового утримання іноземних громадян УМВС РФ у Тверській області".

Справа в тому, що у Шумкова закінчився термін ув'язнення в Росії. Він перетнув українсько-російський кордон у автомобільному пункті пропуску "Бачівськ", де його зустріли рідні, представник Офісу Уповноваженого та представники територіальних органів військового управління ЗСУ.

Сам Шумков по прибутті в Україну розповів, що почувається в ейфорії та не має особливих скарг на здоров'я.

«Людмилі Денісовій велика подяка за те, що вона розштурхула Москалькову, котра уповноважена з прав людини є пятою колоною в Україні, бо згадую, як вона приїхала у слідчий ізолятор до Ушинського і в то1й же час не могла приїхати у Твер чи Ржевськ, а в Ржевській колонії людей просто вбивають таких самих, як я», - сказав вже колишній бранець Кремля.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що повернення Шумкова на батьківщину до рідних і близьких саме напередодні Різдва – це ще одне підтвердження того, що добро та милосердя завжди перемагають насилля й зневіру.

"Україна завжди пам’ятає про своїх громадян, які були незаконно позбавлені волі в інших країнах. І ми будемо продовжувати боротьбу за їхнє звільнення, допоки останній полонений не повернеться додому й не обійме своїх рідних", - сказав він.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X