Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Питання комунальних тарифів вирішує не місцева влада, а Кабмін, - політолог. ВІДЕО

Вже кілька днів поспіль українці висловлюють своє обурення підвищенням тарифів на газ та електроенергію з нового року.

Україною прокотилася низка акцій протесту. Майже у всіх регіонах люди виходять під будівлі обласних рад, облгазів та перекривають дороги, аби достукати до влади і добитися зниження тарифів у період коронакризи.

Втім, як наголосив у коментарі «Магнолія-ТВ» Олексій Якубін, акції протесту потрібно влаштовувати не місцевій владі, яка навряд чи може вплинути на тарифну політику.

«Не місцеві органи влади відповідають за регулювання тарифів. Місцева влада, може б, і хотіла це зробити – понизити. Але виходячи з діючого законодавства вони не можуть цього зробити», - зазначив він.

 За словами експерта регулювання тарифів, то справу рук в першу чергу уряду.

«Якщо говорити про регулювання тарифів, то треба звертатися до Верховної Ради і до Кабміну. Навіть більшою мірою до Кабміну. Тому що Кабмін несе відповідальність за загальноекономічну стратегію і по суті він формує ключову підзаконну базу як у нас рахується нарахування тарифів. А ВР може змінити ту базу, щоб дозволити знизити тарифи. Тож заклик людей може знаєте як вплинути: місцеві органи зроблять колективні звернення до Кабінету міністрів», - підкреслив Олексій Якубін.

Нагадаємо, газопостачальна компанія “Нафтогаз України” підвищила ціну газу для побутових клієнтів на 14% у січні. Крім цього, Кабінет Міністрів України підвищив тариф на електроенергію для населення.

У ситуації розбиралися наші журналісти. Більше подробиць дивіться у "Голосі громади" у блоці новин о 19:00 на телеканалі "ЧП.INFO"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

За десять місяців після підриву Каховської ГЕС росіяни опублікували відео цього страшного воєнного злочину. Крім цього, в мережу злили і...

X