Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

У Новомосковську лікар відмовився допомогти постраждалій у ДТП 2-річній дитині, маля померло

У Новомосковську після ДТП через згаяний час не вижила 2-річна дівчинка. Можливо, дитину і можна було врятувати, якби лікар міської лікарні не відмовився надати медичну допомогу постраждалому маляті.

Трагедія трапилася 12 січня. У Новомосковську Дніпропетровської області зіткнулися Daewoo Nexia і Volkswagen Polo. Від сильного удару один з автомобілів відлетів на тротуар, де в цей момент стояли люди і чекали на зелений сигнал світлофору.  Серед них була дворічна дитина: дівчинка отримала серйозні травми.

Очевидці переповідають, що після аварії матір вирішила не чекати на приїзд швидкої і з постраждалою дитиною поїхала попуткою до найближчої лікарні. Однак лікар там приймати травмовану дитину відмовився.

З міської лікарні дівчинку повезли до Новомосковської ЦРЛ, але вже було запізно. Через кілька хвилин після того, як її передали медикам, дівчинка, на жаль, померла.

На трагедію відреагував міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік.

За його словами,  лікаря, який не надав допомогу дворічній дівчинці звільнили з посади. Крім того, начмеду Новомосковської центральної лікарні оголосили догану.

Подейкують, що лікар міг не прийняти дитину через карантин, або ж взагалі там міг статися спалах коронавірусу. Втім всі крапки над "і". ймовірно, розставить слідство.

Прес-служба поліції Новомосковська повідомила у коментарі «Магнолія-ТВ», що наразі за фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за процесуального керівництва військової прокуратури, оскільки за кермом однієї із авто був військовий.

Що ж до вчинку лікаря, дії якого підпадають під ч. 2 139 статті Кримінального кодексу України (ненадання допомоги хворому медпрацівником, що спричинило смерть),  то в поліції мають намір відкрити ще одне кримінальне провадження.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 10 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 33...

Триває сімсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

X