Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Суд виправдав відомого столичного догхантера Святогора. ВІДЕО

Шевченківський райсуд Києва виправдав догхантера Олексія Святогора, якому інкримінували виготовлення матеріалів, що пропагують насилля та жорстокість.

Виправдувальний вирок оголосила суддя Оксана Голуб у понеділок, 18 січня. Відеотрансляцію вела Судова влада України.

Фінальне засідання по справі відбувалось за закритими дверима, без журналістів, також на слухання не з’явились прокурори.

Підставою для суду над Святогором були його виступи у різних теле- і радіопередачах у 2013-16 роках, під час яких він "закликав вбивати безпритульних собак, наслідуючи діяльність так званих догхантерів, висловив переконання в етичності вбивств безпритульних тварин, інформував про способи вбивства тварин шляхом отруєння та відстрілу", чим створив "відеопродукт, який пропагує культ насильства та жорстокості".

Сам підсудний неодноразово раніше розповідав, що труїв бездомних собак, збирав послідовників серед мисливців, закликав на телеефірах та в соцмережах підтримувати його діяльність.

Нагадаємо, Олексія Святогора затримали ще 8 червня 2018 року. Зоозахисники стверджують, що на його рахунку від 500 до 3000 убивств тварин. Проте догхантера затримали не за розправу над тваринами, а за поширення інформації про свою діяльність. З тих пір розгляд справи постійно затягувався, а судові засідання скасовувались з різних причин.

Прокуратура вимагала для обвинуваченого до 4-ох років позбавлення волі.

Але суддя вирішила, що сторона звинувачення не змогла довести, що у діях звинуваченого є склад кримінальних правопорушень, а заяви Святогора є його суб’єктивною думкою і не можуть вважатись пропагандою жорстокого ставлення.

«Виправдати Святогора Олексія у зв’язку з недоведеністю, що в його діяннях є склад кримінального правопорушення передбаченого частиною другою ст. 300 КК України», - зачитала рішення суддя.

Прокуратура не згодна з таким рішенням. Про це повідомили в київській міській прокуратурі, передають "Українські новини".

"Вважаємо, що доказів достатньо. Після вивчення підстав прийняття такого рішення, державним обвинувачем буде вирішено питання про його оскарження", - сказала спікер прокуратури Києва Надія Максимець

Після оголошення вироку Святогор разом з адвокатом вийшли через чорний хід, ні з ким не спілкувались. Протягом всього слухання під залою суду його чатували півтора десятки зоозахисників. Вони обурені таким рішенням і планують подавати апеляцію, пише "ТСН"

Вирок ще не вступив в силу, його можна оскаржити протягом 30-ти днів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X