Skip to main content

ПОДІЇ

Українські моряки, врятовані під час кораблетрощі у Туреччині, незабаром повернуться до України. ФОТО

Пятеро українських моряків, яких вдалося врятувати із затонулого корабля Arvin у водах Туреччини, вже незабаром зможуть вирушити додому.

Про це повідомив керівник консульського відділу посольства України в Турецькій Республіці Андрій Білик, передає «Укрінформ».

Нагадаємо, трагедія трапилася у неділю, 17 січня. Суховантаж Arvin, прямуючи з грузинського порту Поті до болгарського Бургаса із вантажем селітри, у сильний шторм затонув біля узбережжя турецької провінції Бартин.

Корабель розколовся на дві частини, пише турецьке видання DHA. Рятувальникам не вдалося підійти близько до судна через сильний вітер і хвилі.

За словами моряків, які вижили, хвилі досягали 6-ти метрів, а судно затонуло приблизно за 5 хвилин.

Всього на облавку суховантажа перебували 10-ро українців і 2-оє іноземців.

За офіційними даними, під час кораблетрощі знайшли тіла 3-х людей. Упізнання підтвердило, що загиблі є громадянами України.

Пошуково-рятувальна операція стосовно інших членів екіпажу триває.

До слова,  офіційно власником затонулого судна є українська компанія "Arvin Shipping LTD". Водночас, як свідчать дані проекту з відстежування суден MarineTraffic, суховантаж ходив під прапором Палау, а його власником є українська компанія з Одеси Tesoro Marine LLC.

За повідомленням турецької влади, під час кораблетрощі вдалося врятувати 6 членів екіпажу, з них 5 - громадяни України та один - громадянин Росії.

Врятованих було доправлено до місцевої лікарні у місті Батин. Їх там провідали українські дипломати, повідомив у Twitter посол України в Туреччині Яндрія Сябина.

У свою чергу, прессекретар МЗС Олег Ніколенко повідомив, що пацієнтів уже виписали зі стаціонару. Наразі, з його слів, готуються документи для їхнього повернення додому.

В посольстві також оприлюднили імена врятованих членів екіпажу з затонулого судна «Arvin» - Генадій Кравченко, Владислав Затерка, Олександр Перкати, Віталій Мережко та Віталій Качнур.

Відомо, що моряки нині перебувають в готелі. Планується, що вже сьогодні вони вирушать в Анкару, звідки вилетять до України.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X