Skip to main content

ПОДІЇ

Закон про колаборантів: чи потрібно карати інакодумців із ОРДЛО, коли рухне Росія, - запекла суперечка в ефірі. ВІДЕО

Жителі окупованого Донбасу давно живуть в іншій реальності під впливом російської пропаганди, і  карати їх за інакодумство не можна, вважає екскандидат в мери Харкова Денис Ярославський.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу «Відкритим текстом».

У цьому світлі закон про колаборантів, який обговорюють в Україні, політик вважає неприпустимим. На його думку,  навіть, якщо нашій державі вдасться перемогти Росію, щоб повертати свої території і і місцевих жителів потрібна виважена політика.

«Якщо коли-небудь в житті історія повернеться так, що рухне російська імперія, ослабне в них якась сила тиску, їх прикриття зі сторони Росії і можливо буде вернути наші території, вертати їх бойовими діями ніхто не буде. Хіба шизофренік. Не можна буде туди вїхати на артилерії і винищити всіх і заново заселити їх», - сказав він.

Втім із ним категорично не згодний депутат Львівської облради, член партії «Свобода» Едуард Леонов, який вважає, що закон про колабораціоністів потрібен і зрадників потрібно карати. У відповідь своєму опоненту Ярославський зазначив, що в Криму та окупованому Донбасі проживають мільйони громадян, які можуть потрапити під визначення “колаборант” .

«7 років там в міліцейських і воєнних училищах приймають присягу, і вони присягають не Україні, а ЛДНР і готові будуть воювати. В них там народжуються сімї, діти, які там зараз, їм по 7 років. Ще через 7 їм буде 14, вони отримають паспорти, вони будуть від нас захищати свій дім, які народжені з цією думкою, як ви цього не можете зрозуміти?», - обурився Ярославський.

Повну версію програми дивітьcя на ютуб-каналі "Магнолії-ТВ" за посиланням - https://youtu.be/Z5J_Tj4rAls

Нагадаємо, в Україні дискутують про необхідність закону про колаборантів. Одні вважають його необхідним кроком у боротьбі із зрадниками України, інші інструментом розправи із політичними опонентами інакодумцями і людьми, які зараз живуть в так званих ДНР і ЛНР.

Міністр внутрішніх справ Арен Аваков у 2017 році заявив про потребу ухвалити закон про колаборантів: тоді він сказав, що головний критерій покарання – «кров та життя українських солдатів на руках».

Відомо про два проєкти такого закону. Однак у 2019 році, вони були відкликані.

Згодом за проєкт закону взялося Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у пакеті перехідного правосуддя.

11 січня 2021 року відомство оприлюднило для ознайомлення текст проєкту закону «Про державну політику перехідного періоду». Втім, поки що у законі вирішили відмовитися від слова "колаборант" під визначення якого можуть потрапити з великою вірогідністю нормальні нещасні люди чи заручники.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

X