Skip to main content

ПОДІЇ

На Прикарпатті встановили блокпости та розгорнули мобільний госпіталь через спалах COVID-19. ВІДЕО

Івано-Франківщина потрапила у червону зону через різкий спалах коронавірусу.

Суворі карантинні обмеження в області запроваджують від сьогодні,  22 лютого. Вони діятимуть щонайменше тиждень - до 28 лютого.

У поліції кажуть, що на КПП будуть контролювати дотримання карантинних вимог серед перевізників, вимірювати температуру і за необхідності перевіряти документи.

Спалах коронавірусу в Івано-Франківській області зафіксували на початку минулого тижня.  Тут ситуація найгірша в країні — кількість хворих за місяць збільшилася вчетверо. Пацієнтів вже розвозять по інших областях. За минулу добу область знову у лідерах по кількості нових хворих на корону.

Медики Франківщини звинувачують у ситуації свята і туристів, а також критикують центральну владу за пізні рішення. На їхню думку, карантин був би доречним до Нового року, а не після.

В області уже заповнено 70% ліжок в реанімації. Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук ще минулого тижня повідомив про госпіталізацію майже 100 хворих на коронавірус щодня.

У регіоні вирішили розмістити мобільний госпіталь, під коронавірус віддадуть 3 лікарні. Так, розгорнуто мобільний госпіталь ДСНС для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 на території Богородчанської центральної районної лікарні.

Госпіталь складається з 30 наметів, з яких 24 це госпітальна база і розраховані на 120 ліжок. У ньому функціонують приймальне відділення, блок інтенсивної терапії, палати для пацієнтів. Кожне ліжко обладнане індивідуальним кисневим концентратором.

Крім цього, госпіталь обладнаний автономними системами життєзабезпечення та може самостійно функціонувати як заклад охорони здоров'я. На місці організовано роботу Штабу та налагоджено взаємодію з місцевими органами влади та медичною службою області.

В ДСНС запевняють, що госпіталь повністю готовий для прийому хворих на COVID – 19.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

До Миргородського райвідділу поліції надійшло повідомлення від працівників швидкої допомоги про смерть дитини. Тіло 13-річного хлопчика ...

X