Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Стерненку дали 7 років тюрми за викрадення депутата і зберігання зброї. ВІДЕО

Приморський районний суд Одеси засудив до 7-ми років та 3-ох місяців в'язниці відомого активіста та блогера Сергія Стерненка.

Вирок суддя зачитав під вигуки "Ганьба!". Пряму трансляцію із зали суду вів сам обвинувачений на своїй сторінці у "Фейсбук".

Під стінами суду також зібралося багато активістів, які прийшли підтримати Стерненка.

Активіста визнали винним за 3-ма статтями Кримінального кодексу у викраденні місцевого депутата Сергія Щербича, розбій та зберігання зброї. Утім від статті про викрадення людини Сергія звільнили у зв'язку із закінченням строків давності.

Також суд вирішив конфіскувати половину всього майна, що належить Стерненку. Наразі засудженого відправлили до СІЗО.

Нагадаємо, цю справу розглядали протягом майже 5-ти років. Йдеться про викрадення й катування керівника одеського відділення проросійської партії "Родіна" Сергія Щербича у квітні 2015 року.

За кілька днів до того, як Щербич мав отримати мандат депутата однієї з райрад Одеської області, його викликали на зустріч, а звідти відвезли у невідомому напрямку з мішком на голові, били і вимагали відмовитися від депутатства.

За версією слідства, одним з чоловіків у масках, які напали на Щербича, був Сергій Стерненко. Зробив він це нібито заради 300-т гривень. Також в цій справі ексочільнику одеського "Правого сектору" закидали незаконне зберігання зброї.

Сам активіст відкидає свою причетність до викрадення, а справу називає сфабрикованою та побудованою "виключно на заяві Щербича".

За версією Стерненка, у 2015 році до нього з обшуками прийшли правоохоронці, після чого "з мішком на голові вивезли до відділення". Того ж дня громадського діяча взяли під варту. Пізніше Стерненко вийшов під заставу.

Щодо зберігання зброї, Стерненко заявляє, що добровільно видав копам пневматичний пістолет, колекційний ніж та шумовий пістолет. Утім останній експерти начебто визнали вогнепальною зброєю.

Стерненко також висловив переконання, що за рішенням проти нього нібито стоять генпрокурорка Ірина Венедіктова, заступник голови Офісу президента Олег Татаров та мер Одеси Геннадій Труханов.

Сторона захисту Стерненка обіцяє подати апеляцію.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X