Skip to main content

ПОДІЇ

Україною прокотилися акції протесту проти вироку одеському активісту Стерненку. ВІДЕО

У низці міст України відбулися акції протесту проти вироку екскерівнику "Правого сектора" в Одесі Сергію Стерненку.

Нагадаємо, напередодні Приморський районний суд Одеси засудив відомого активіста та блогера до 7-ми років та 3-ох місяців в'язниці за викраденні місцевого депутата Сергія Щербича, розбій та зберігання зброї. Сам засуджений називає справу сфабрикованою.

Найбільш масштабна акція протесту проти вироку Стерненку відбулася у Києві. У гущі подій побувала і "Магнолія-ТВ". Тут біля будівлі Офісу президента зібралося близько двох тисяч протестувальників. Мітинг завершився сутичками із поліцією із пораненими і травмованими.

Під час спроби прорвати кордони правоохоронців деякі з протестувальники розпилювали у їхній бік сльозогінний газ, жбурляли петарди, запалювали фаєри. Активісти стверджують, що силовики, у свою чергу, застососували сльозогінний газ і гумові кийки.  

В поліції також повідомили, в результаті сутичок кілька десятків поліцейських отримали опіки очей. За фактом суточок відкрито кримінальне провадження, було затримано 24  протестувальники, яких згодом відпустили.

В Одесі акція протесту на підтримку Стерненка пройшла на Приморському бульварі. Там зібралося близько двохсот протестувальників.  Згодом мітинг продовжили біля СІЗО, де утримують Стерненка. Там активісти вже запалили фаєри.

У Харкові приблизно 130 людей вийшли на протестну акцію до ОДА. Серед мітингарів були активісти, представники низки політичних партій та громадських організацій. Учасники акції тримали в руках транспаранти з гаслами «Волю Стерненку!».

У Житомирі протестувальники принесли під будівлю ОДА шини та намагалися їх розкладати. Цьому завадила поліція між правоохоронцями та учасниками акції сталася сутичка, коли деякі протестувальники вирішили підпалити принесені з собою шини. За даними місцевої поліції, затримано двох осіб.

Кілька десятків людей також вийшли на протест у Вінниці люди збиралися на Майдані Небесної сотні.

У Херсоні прихильники засудженого активіста запалили фаєри. Протестувальники вимагали відпустити Сергія Стерненка, а також відставки генеральної прокурорки України Ірини Венедіктової.

У Львові протестувальники зібралися на центральній площі під будівлею Львівської міської ради. Напередодні депутати Львівської обласної ради прийняли звернення щодо необхідності звільнення Стерненка.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X