Skip to main content

ПОДІЇ

У Чернівцях прогримів вибух у лікарні, є загиблі і поранені. ФОТО

Знову вибух і пожежа у лікарні. На цей раз він прогримів  у Чернівцях у міській клінічній лікарні №1, де лікують хворих на коронавірус.

Як повідомили у ДСНС, все сталося сьогодні о 13:15.

Спалахнуло у палаті на другому поверсі 5-поверхової будівлі. Стався спалах кисневої труби (хлопок). Пожежею було охоплена площа близько 30 кв.м.

На жаль, одна людина загинула на місці події, його тіло знайшли рятувальники,  інша – отримала опіки, її лікарі доправили до реанімаційного відділення. 

Пожежу вдалося одразу локалізувати, а менш, ніж за півгодини - загасити, сусідні палати не постраждали. На місці події працювали два десятки рятувальника та пожежна техніка.

Через задимлення і те, що в лікарні стоїв жахливий сморід, 20 пацієнтів із палат були евакуйовані. Їх госпіталізували в інші лікарні.

Наразі на місці події працюють криміналісти та експерти Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру та ДСНС. Поліцейські встановлюють обставини виникнення  пожежі в лікарні. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Як повідомила начальниця управління забезпечення медичного обслуговування в сфері охорони здоров’я міської ради Наталя Калмикова, у відділенні, під час пожежі, перебувало 30 людей. В палаті, під час загоряння перебувало 4 людей, двоє з яких не постраждали зовсім. Чоловіку, який помер під час пожежі, було 76 років. Інший постраждалий – 77-річний чоловік, при свідомості, знаходиться в реанімаційному відділенні з 70% опіків тіла.

На думку медиків, загиблий помер не від опіків, а задихнувся, він був у важкому стані з поганим насиченням кисню в крові.

“Чоловік помер не від опіків. Його ліжко не постраждало під час пожежі. Найбільше постраждав саме той чоловік, який зараз в реанімації, а загиблий ще до пожежі був у дуже важкому стані, з дуже поганою сатурацією, тому, скоріш за все він задихнувся”, – зазначила Наталя Калмикова.

Також чиновниця розповіла, що в міську лікарню №4 евакуювали 1 людину, в міську лікарню №3 – 2 людей та в Обласну клінічну лікарню – 3 людей. Усіх інших переведено в межах закладу. В лікарнях, куди було вирішено перевезти пацієнтів, пішли на зустріч та одразу підготували необхідну кількість ліжок.

Водночас міський голова Чернівців Роман Клічук заявив у "Фейсбук", що, на його думку, пожежа у лікарні не пов'язана з проблемами з електропроводкою і вибуху кисневого балона не було.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Чернівецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

X