Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Збиття "ІЛ-76": ексватажка Плотницького "ЛНР" та ще двох терористів в Україні засудили до довічного

Суд Дніпра оголосив вирок за збиття терористами у 2014 році українського літака ІЛ-76. Представників терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького, Олександра Гуреєва та Андрія Патрушева засудили на довічне позбавлення волі.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з зали суду.

Судді понад місяць перебували у нарадчій кімнаті. Текст вирок має більше 100 сторінок. Вирок оголошували 15-16 березня з перервами – близько 8 годин.

Нагадаємо, що в червні 2014 військовий літак був збитий біля аеропорту Луганська. Проросійські бойовики застосували ПЗРК "Голка". Усі 49 військовослужбовців, які були на борту, загинули.

У збитті літака обвинувачують трьох представників терористичної організації «ЛНР». До суду вони не з’явилися. Їх судили заочно.

На момент збиття літака Плотницький був ватажком незаконного формування "Зоря", Андрій Патрушев був його заступником. Олександр Гуреєв був на той час ватажком незаконного формування "Вітязь".

Представник потерпілих у суді Віталій Погосян уже заявив, що виплата моральної компенсації за рахунок обвинувачених є практично неможливою і з цієї причини він нібито буде оскаржувати вирок. Родичі загиблих заявили цивільні позов по 500 тисяч гривень.

Плотницький був ватажком терористичної організації «ЛНР», очолював раду міністрів «ЛНР». У листопаді 2017 нібито пішов у відставку за станом здоров’я, але у ЗМІ писали, що Плотницького змістили у результатів перевороту. Після цього він виїхав до Росії, де начебто був заарештований за крадіжку 1 млрд доларів США виділених Росією, й утримувався в петербурзькому СІЗО.

У справі про збиття літака в Україні за службову недбалість до 7-ми років позбавлення волі засудили українського генерала Віктора Назарова. Він із рішенням не погодився і подав апеляцію, яка тривала 3,5 роки. Генерала не взяли під варту і виконання вироку зупинено через подачу скарги до Верховного суду.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі:  "За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Кізомис,...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X