Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Військових Держспецзв’язку, які влаштували стрілянину в потязі, звільнили, призначено розслідування

Двох військовослужбовців Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку, які влаштували стрілянину у купе потягу «Костянтинівка – Київ», звільнили із займаних посад.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації у Facebook.

Нагадаємо, інцидент трапився сьогодні вночі. "Укрзалізниця" повідомила, що у вагоні поїзда №126 сполученням «Костянтинівка – Київ» двоє військовослужбовців почали стріляти з табельної зброї.

Коли приїхали поліцейські, чоловіки забарикадувалися у купе і погрожували стріляти на ураження. Аби їх вгамувати, довелося залучити спецпризначенців «КОРД». Дебоширів таки зняли з поїзда на станції Красноград, що в Харківській області. На щастя, ніхто не постраждав, але поїзд затримався щонайменше не 6 годин.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Справу розслідують за двома статтями Кримінального кодексу: хуліганство із застосуванням зброї та погроза поліцейським. За таке стрілкам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Як з’ясувалося, затримали дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку під час виконання міжміського залізничного фельд’єгерського маршруту Київ – Краматорськ – Київ.

У Держспецзв’язку запевнили, що вся кореспонденція є в наявності, її цілісність збережено, вона доставляється за маршрутом адресатам.

Повідомляється, що наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнили з посад шляхом зарахування у розпорядження (людина не має чіткої посади і, відповідно до обов'язків, перебуває в розпорядженні якогось керівника –ред). Щодо цього факту  проводиться службове розслідування.

Вказано, що на цей час військовослужбовці знаходяться у розпорядженні у Красноградському районному відділі Національної поліції України в Харківській області. Для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво ГУУФЗ Держспецзв’язку.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X