Skip to main content

ПОДІЇ

Святкували день народження: на Полтавщині перекинувся на дамбі човен з людьми, всі загинули. ВІДЕО

Трагедія на Полтавщині. На дамбі у селищі Вакуленці, розташованому на північно-східній околиці Полтави, перекинувся надувний човен із людьми.

Нещастя сталося  у неділю, 11 квітня, у річці Ворскла поблизу біля вакуленської шлюз-дамби. У човні перебували 3-є чоловіків.

За даними рятувальників, повідомлення про те, що плавсудно перевернулося, вони отримали близько 16:20 неділі. Прибувши на місце трагедії, їм вдалося витягти з води тіла двох потонулих чоловіків.

Надвечір пошуки третього потопельника припинили. На ранок 12-го квітня – їх відновили. Водолази підняли на поверхню тіло третього загиблого близько 11:40. 

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін повідомив, що у річці Ворскла потонули працівники ОДА. Двоє з них працювали в адміністрації, третій — колишній працівник.

Видання Полтавщина дізналася імена загиблих чиновників — це 38-річний начальник відділу транспорту та організації пасажирських перевезень Полтавської ОДА Сергій Гайдар (його тіло знайшли останнім), 35-річний головний спеціаліст цього відділу Володимир Трофименко та 32-річний колишній головний спеціаліст відділу Микола Юрко. Саме день народження Миколи Юрка чоловіки вирішили відсвяткувати на річці. На жаль, воно стало для нього останнім.

Видання з власних джерел отримала відео, на якому зафіксовано момент останніх хвилин життя загиблих. Як видно на кадрах, моторний човен йшов проти течії і впритул підплив до дамби. Сила течії у цьому місці нагадує гірську річку, тому керувати човном дуже складно, якщо не неможливо. Вірогідно, що вир води перекинув човен та затягнув чоловіків під воду. Силу течії красномовно ілюструє зламане навпіл весло, яке рятувальники знайшли під час пошуків чоловіків.

В поліції розпочали кримінальне провадження. Справу розслідують як порушення чинних на транспорті правил, що убезпечують рух, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.

Слідчі встановили, що загиблі чоловіки –  полтавці, 32, 35 та 37 років. Тривають слідчі дії.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Полтавська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

X