Skip to main content

ПОДІЇ

У Києві СБУ та поліція провели обшуки на ВДНГ

У Києві СБУ та Нацполіція нагрянула із обшуками до ВДНГ. Вони пройшли напередодні в павільйонах та офісі київського Експоцентру.

Про це повідомляється на сайті ВДНГ.

Як повідомили в Експоцентрі, слідчі підозрюють керівництво ВДНГ в особі генерального директора Євгена Мушкіна у зловживанні власним службовим становищем та одержанням неправомірної вигоди за передачу в оренду державного майна.

В Експоцентрі вважають, що такі дії порушують права його керівництва. У пресслужбі додали, що ведуть прозору звітність щодо витрат всіх коштів, а нещодавно заклад нарешті закрив усі податкові зобов’язання перед державою, що накопичувались протягом 12 років, сплативши близько 40 млн грн у державну казну. 

«Велика територія, яку не розшматували бульдозери приватних осіб, забудовників, роками спокушає бажання наживи в товстосумів і тих чиновників, що звикли жити за принципом розділяй і володарюй», - йдеться у повідомленні.

Гендиректор Євген Мушкін написав у Facebook, що обшук пройшов також у його квартирі, в нього вилучили документи, арештували обладнання та заборонили користуватися телефоном.

"Думаю, що багатьом буде набагато простіше, якщо вийде усунути такого романтика, як я, і поставити на моє місце якогось безпринципного і "відкритого до пропозицій" чиновника. Який буде закривати очі на спроби побудувати ТРЦ прямо на парковці Експоцентру або рейдерські захоплення скверів всередині комплексу", – написав Мушкін.

В СБУ підтвердили проведення обшуків в офісі та павільйонах ВДНГ, а також за місцями проживання топменеджменту установи.

"Обшуки проводяться за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК (Зловживання владою або службовим становищем). Наразі здійснюються заходи з документування можливих протиправних дій з боку посадових осіб Національного комплексу "Експоцентр Україна", – повідомили в СБУ, передає «Суспільне».

Він додав, що співробітники СБУ діють виключно в межах своїх повноважень.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X