Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Вінниччині так званого смотрящего підозрюють у нападі на працівника колонії. ВІДЕО

Ув’язненому однієї з виправних колоній Вінниччини слідчі повідомили про підозру  у встановленні та поширенні злочинного впливу в установі відбування покарань. Крім того, йому інкримінують побиття працівника колонії.

Процесуальні дії проводилися за сприяння працівників Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

30-річний чоловік, засуджений за розбій та незаконне заволодіння автотранспортом, тривалий час відбуває покарання в одній із виправних колоній на Вінниччині.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, досудовим слідством встановлено, що ув’язнений неодноразово порушував режим утримання, правила поведінки в установі, натомість підтримував кримінальні традиції,  чим  здобув авторитет серед інших засуджених та отримав статус, так званого, «смотрящого» за установою.  Він   організував постачання заборонених предметів на закриту територію, вирішував конфлікти між засудженими.

Крім того, «смотрящий» встановив  на території виправної колонії правила поведінки серед засуджених та вимагав безумовного їх дотримання вказаними особами. За порушення встановлених правил він та інші наближені до нього засуджені карали ув’язнених  шляхом застосування фізичного та психологічного насильства.

Крім цього «смотрящий» здійснював збір та розподіл коштів, в тому числі, здобутих злочинним шляхом,  забезпечував наповнення, так званого, «злодійського общака», при цьому, частина зібраних коштів передавалась за межі установи для підтримання функціонування криміналітету, а інша частина йшла на фінансування витрат з поширення свого злочинного впливу та авторитету на території установи.

Такий злочин карається ув’язненням терміном до  п’ятнадцяти років.

Крім того, ув’язненому повідомлено про підозру у вчиненні нападу на працівника адміністрації установи в кінці лютого цього року. Зловмисник наніс працівнику колонії тілесні ушкодження. Такі дії караються ув’язненням терміном до 10 років.

В межах відкритих кримінальних проваджень в приміщеннях колонії проведені три санкціоновані обшуки. Слідчими вилучені мобільні телефони,  сім карти та чорнові записи.

За матеріалами ВК ГУНП у Вінницькій області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Вінницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

В ніч на 29 березня, окупанти завдали чергового удару по Київській області. В одній з територіальних громад внаслідок падіння уламкі...

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка...

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

X