Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

На Закарпатті дитину відмовилися прийняти до дитячого садочка через незнання батьками угорської мови. ВІДЕО

Мовний скандал на Закарпатті. У місті Виноградів  дитину відмовились взяти у дитячий садок, начебто через те, що батьки не знають угорської мови.

Про це розповів у Facebook батько дитини, місцевий активіст Сергій Волошин.

Чоловік розповів, що його родина проживає поруч із дитячим садочком ім. Святого Йосипа,  що на вулиці Тюльпанів, куди захотів віддати свою дитину. 

Втім у дитсадку адміністрація озвучила батьку досить незвичні умови для прийому малечі до їхнього закладу.

«Ми написали заяву, надали усі документи, поспілкувались із завідувачкою садочку. І вона мені пояснила, що нібито треба писати дві заяви. Одну – в дитячий садок, іншу – в церкву», – повідомив батько.

За його словами, завідувачка також додала ще одну умову: начебто є така норма, що один із батьків має знати угорську мову.

Батьки написали необхідні заяви, в тому числі і до церкви, а так, як мали родичів, які знають угорську, то не думали, що виникнуть якісь проблеми.

Втім, коли батько навідався знову у дитсадочок, йому відповіли відмовою: начебто не приймуть його дитину, бо батьки не володіють угорською мовою.

«Завідувачка мені сказала, що якщо батько або мати не володіють угорською мовою, то дитина, якщо прийматись і буде, то за умови того, що будуть вільні місця у групі. Моєму обуренню не було меж, бо я вважаю, що на території України діють українські закони та Конституція», – сказав Волошин.

За словами батька дитини, садок, ймовірно, будувався за кошти гуманітарної допомоги із Угорщини, також відомо, що він із угорською мовою навчання, але юридично він підпорядковується Виноградівській міській раді.

«Виходить так, що у Виноградові нацменшина – це вже українці. Бо дитину не взяли у садок через те, що я і моя дружина не володіють угорською мовою», – додав Волошин.

Батько пояснив, що не був проти того, щоб його дитина вивчала угорську мову, але, сумнівається, чи законна відмова керівництва дитсадка у прийомі.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Закарпатська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X