Skip to main content

ПОДІЇ

Трагедія на Чернігівщині: померла одна із 4-х діток, яких батьки нагодували грибною юшкою

На Чернігівщині в реанімації обласної дитячої лікарні померла 5-річна дівчинка, яка разом із своїми братиками і сестричками важко отруїлася грибами, повідомляє  «Суспільне. Чернігів».

За словами лікарки, серце маленької Аліни зупинилося після того, як токсини отруїли організм, відмовили внутрішні органи і центральна нервова система.

Нагадаємо, печальна історія трапилася у селі Олександрівка Добрянської громади у багатодітній родині. Отруїлося відразу четверо маленьких дітей. Найменше  -  це 7-місячне немовля, найстаршому - 6 років.

Малечі стало зле в понеділок, 26 квітня, коли батьки їх нагодували юшкою  із весняних грибів, яких назбирали в лісі неподалік дому. Зі слів матері, вони з чоловіком  приготували картоплю з так званими зморшками, але дітям начебто грибів не давали, а лишень вибирали картоплю.

Як пояснив біолог Юрій Карпенко, гриби, якими отруїлися діти, це не  зморшок, а строчок. Гриб – умовно їстівний, виділяє токсичні речовини, він небезпечний для печінки людини і для нервової системи. Токсини не утилізуються і термічно не знешкоджуються. Переплутати гриби легко, їстівний гриб має характерну видовжену ніжку та конічну шапочку. Строчок же схожий на мозок людини.

7- місячного Віктора та 5-річну Аліну непритомними привезли у вівторок вночі до Чернігівської обласної лікарні. Діти були у вкрай важкому стані. 5-річна Аліна була у печінковій комі і, на жаль, вранці 30 квітня померла.

За життя 7-місячного хлопчика все ще борються лікарі, хлопчик знаходиться на штучній вентиляції легень. Із отруєнням також госпіталізували 3-річну Вероніку і 6-річного Тимофія. Діти також у важкому стані, але прогнози лікарів більш оптимістичні.

Всього в родині 5-ро дітей. Найстарший син живе у бабусі, тому не постраждав. Після події соцслужби тимчасово вилучили його з сім'ї.

До слова, багатодітна родина – неблагополучна. З 2012 року перебуває на обліку соцслужб.

У 2015 році сільською радою та службою у справах дітей було ініційовано позбавлення батьківських справ. Але суд став на сторону батьків і дітей вирішив залишити в сім’ї. У сільській раді стверджують, що в родині постійно була антисанітарія, діти були недоглянуті і брудні. Наразі матір зараз з малечею у лікарні. Вона знову вагітна шостою дитиною.

У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом злісного невиконання обов'язків із догляду за дітьми.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X