Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Не відреагувала на катування 3-річної дитини: у Харкові мають оголосити вирок інспекторці поліції

Суд Харкова завершив розгляд справи щодо старшої інспекторки ювенальної превенції, яку обвинувачують у службовій недбалості, через що загинула 3-річна дитина. Оголошення вироку призначене на сьогодні, 7 травня.

Про це повідомляє прес-служба Жовтневого районного суду Харкова.

Нагадаємо, трагедія розігралася ще 4 роки тому. У родині батьки систематично катували власного 3-річного хлопчика.

Раніше судимий батько систематично бив маленького сина. При цьому це відбувалося у присутності матері, однак, вона навіть не намагалася зупинити знущання.

Після чергового побиття у серпні 2017 року у дитини була зламана нога. Через кілька днів батько зламав сину ще і ребра. Хлопчик перестав ходити. Та, замість того, щоб відвезти малюка у лікарню, батько продовжував катувати дитину. В результаті у хлопчика виникла ще й тяжка черепно-мозкова травма. Увесь цей час дитина страждала від фізичного болю та тривалий час нічого не їла. Потім хлопчик впав у кому.

Швидку медичну допомогу викликала знайома матері,  яка прийшла у гості. Малюка у вкрай важкому стані доправили до лікарні, не приходячи до тями. Відповідно до висновків експертів смерть дитини настала внаслідок голоду і постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мучення і тривало більше року.

Родичі намагалися зарадити трагедії і повідомляли про факти катування дитини до Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району. Проте належної реакції не було.

Без своєчасного розгляду та заходів реагування на факти катування дитини, які надходили від центру, залишила повідомлення старша інспекторка ювенальної превенції.

12 вересня 2017 року до райвідділу надійшла інформація про катування маленької дитини батьками. Повідомлення про злочин поліцейська розглянула лише за 2 тижні після його надходження – вже після смерті 3-річного хлопчика від катувань і систематичних побоїв.

Суд покарав батьків закатованої дитини.  9 жовтня 2018 року Жовтневий райсуд Харкова засудив батька-нелюда до 10-ти років позбавлення волі (максимально можливе відповідно до санкції статей). Матір отримала до 8-ми років за ґратами.

Окрім того, до кримінальної відповідальності притягнуто директора районної служби у справах дітей.

Інспекторку обвинувачують у службовій недбалості, неналежному виконанні службових обоязків, що спричинило смерть дитини. Сама вона своєї вини не визнає. У суді обвинувачена пояснила, що вона працювала одна на район і просто фізично не могла відреагувати на всі заяви про домашнє насилля.

Поліцейській загрожує позбавлення волі на строк від 2-ох до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-ох років.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Сумської та Шосткинської окружних прокуратур проводяться досудові розслідування за фактами порушення закон...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "О 7-ій ранку ворог наніс ракетний удар по Одесі. Наразі відомо...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "24 квітня 00:57 м. Харків, Шевченківський р-н. Влучання С-...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Учора, 23 квітня, о 14:20 та 16:20 ворог спрямував дрони-ка...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін поідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Білозерку, Антонівку...

X