Skip to main content

ПОДІЇ

На Волині померла 1,5 річна дитина, батьки звинувачують сімейну лікарку у смерті маляти

Трагедія на Волині: померла 1,5 річна дитина, яку з високою температурою привезли до лікарні. Батьки вважають винною у смерті дитини сімейну лікарку, яка її відмовилася оглянути.

Як розповіла журналістам мама дитини Катерина Курилюк, маленьку Юліанку із села Глухи із дуже високою температурою привезли до Старовижівської лікарні у ніч на п’ятницю, 14 травня.

За словами матері, сімейна лікарка не змогла приїхати оглянути дівчинку, мовляв «вона не повинна працювати цілодобово», а згодом взагалі – перестала брати слухавку.  

В лікарні спершу не захотіли робити малечі аналізи, сказали чекати, доки відкриється амбулаторія. Медики виправдовуються, що не шпиталізували маля, бо начебто відмовилися батьки. Маленька померла тієї ж ночі.

Батьки стверджують, якби сімейна лікарка дала їм потрібні направлення і не ігнорувала звернення, то вони змогли б вчасно розпочати лікування і донька залишилася б живою.

Але сама лікарка має іншу позицію. Вона каже, що до неї звернулися лише один раз і начебто більше дзвінків не надходило. Крім того лікарка додала, що дитина мала важку хворобу значно довший час. Розтин показав  у дитини деструктивну пневмонію.

«Це захворювання не за 4 дні, з цим захворюванням вмирають в реанімації, - сказала лікарка–педіатр Старовижівської амбулаторії загальної практики–сімейної медицини Наталія Карпенко.

Мати померлої дівчинки звернулася із заявою до поліції. Відкрито кримінальне провадження за двома статтями: умисне вбивство з приміткою раптова смерть та  службове недбальство. Призначено судово-медичну експертизу, яка встановить причину смерті дитини.  

Наразі слідчі встановлюють усі обставини цієї трагедії.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Волинська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X