Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

СБУ викрила злочинну схему митників та власників автівок на «євробляхах». ФОТО

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ викрило посадову особу Галицької митниці та двох колишніх співробітників органів поліції на схемі із «євробляхами». Зловмисники вносили неправдиві відомості до бази даних митниці. Усе це, – щоб власники авто на єврономерах уникнули відповідальності за відсутність «транзиту».

За інформацією слідства встановлено, що зловмисники підбурювали жителя Львівщини до надання хабара митному інспектору. Метою було внесення фіктивних відомостей до бази даних митниці, аби власник автомобіля на єврономерах уникнув відповідальності за порушення транзиту.

Встановлено, що у митника «просили» внести фіктивні відомості у базу даних про виїзд «євробляхи» за межі території України у Польщу без фактичного виїзду вказаного транспортного засобу. До оборудки залучили третю особу, яка мала передати правоохоронцю хабар у $1300.

Правоохоронці затримали зловмисників після отримання другої частини хабара у сумі 900 доларів США, які вони потім планували передати службовцю митниці.

У межах кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Наразі проводяться обшуки на безпосередньому митному посту та за місцем проживання осіб. Додатково перевіряється причетність працівників митниці до протиправної діяльності.

За матеріалами прес-центру СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X