Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Послизнувся і впав у водоспад: на Львівщині загинув 12-річний школяр під час екскурсії. ВІДЕО

На Львівщині під час шкільної екскурсії загинув 12-річний хлопчик. Трагедія трапилася напередодні на водоспаді у Кам’янці, у заповіднику "Сколівські бескиди".

Учень львівської школи №82 приїхав разом із класом на екскурсію. Хлопчик захотів зробити селфі на тлі водоспаду. За словами керівника парку, школяр переліз через загорожу у пошуках кращого ракурсу та забрався на каміння. Він надто близько підійшов до води, посковзнувся на мокрому камінні та впав у воду. Дитина опинилась посередині водоспаду, де течія була найсильнішою.

На допомогу школяреві спершу кинулися вчителі та місцеві, також на місце події викликали рятувальників та швидку.

Як повідомили в ДСНС, нещасний випадок стався близько 11:40, хлопчик впав у воду, але зачепився ногою за коріння дерева.

За допомогою бензопили рятувальники розрізали дерево, за яке зачепилась дитина, вивільнили та за допомогою мотузок витягнули її на берег.

На жаль, реанімаційні заходи не допомогли. Медики лише констатували смерть школяра. Допускають, що хлопчик захлинувся, зачепившись за коріння дерева і впавши у воду. Тіло дитини скеровано на експертизу, яка має встановити остаточну причину смерті.

Начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик повідомила, що діти були на екскурсії з трьома вчителями та двома батьками. Реанімаційні заходи проводили як педагоги, так і медики.

Класна керівниця, який супроводжувала дітей, отримала серцевий напад, і перебуває зараз у лікарні у місті Сколе. Ще один вчитель, який намагався врятувати життя дитині та поліз у водоспад, наковтався води та отримав переохолодження. Його також госпіталізували.

В управлінні освіти міськради обіцяють створити комісію для розслідування фактів трагедії.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Поліція Львівщини встановлює обставини трагедії. За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження.

Справу кваліфікували як «неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього». Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк від 3-ох до 5-ти років або позбавлення волі на той самий строк. Досудове розслідування триває.

До слова, Кам'янський водоспад розташований у Карпатах у межах національного природного парку «Сколівські Бескиди». Його висота — близько 7 метрів. Складається з одного каскаду, розділеного скельним виступом на два потоки.

Як пише «Варта 1», відвідування заповідника «Сколівські бескиди» і самого водоспаду коштує грошей, однак відвідувачів захищають трухляві поручні, кілька загороджувальних стовпців і маленька табличка, яку майже неможливо прочитати, з попередженням, що слизько. Місцеві кажуть, що там не вперше травмуються і діти, і дорослі. Але це не зупиняє туристів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Львівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

X