Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Мер Рівного пригрозив ромам «запакувати їх в автобуси і вивезти на Закарпаття», а потім вибачився

Мер Рівного Олександр Третяк заропонував «запакувати ромів в автобус і вивезти у рідне «Закарпаття». Про це він заявив в ефірі «Радіо трек».

Мер пояснив свою реакцію нахабною поведінкою ромів. Також планується запустити муніципальну варту, яка б стежила за ромами.

Втім згодом після обвинувачень у дискримінації ромів міський голова вирішив вибачитися і пояснив, що погарячкував. Це він написав на своїй сторінці у «Фейсбук».

«…На запитання журналістів щодо протиправної поведінки представників національних меншин у нашому місті відповів досить емоційно за що хочу попросити вибачення. Така моя реакція викликана численними скаргами рівнян, зокрема петицією на сайті міської ради "Притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності ромське населення" та іншими зверненнями», - написав він.

За словами Третяка, у суспільстві дійсно склалася складна ситуація з протиправними діями різних осіб, що займаються жебракуванням та іншими протиправними діями, що порушують правила громадського порядку. Боротися з ними правоохоронці намагаються, втім безрезультатно. Адже в нашій державі жебракування офіційно не заборонене.

«Справа не в тому, що ми маємо упереджене ставлення до осіб певної національності, а справа у порушеннях Кримінального кодексу конкретними громадянами, незалежно від їх етнічного походження. Тому кожного, хто буде порушувати Закон, чекатиме покарання. Незалежно від етнічного походження, адже всі рівні і мають не лише однакові права, але й однакові обов‘язки вести себе по-людськи», - підкреслив мер.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X